Ивановић асистирао, Челси победио

Фудбалери Челсија пласирали су се у четврто коло најстаријег клупског такмичења на свету, пошто су на свом терену победили трећелигаша Сканторп са 2:0.

Челси је повео у 13. минуту голом Дијега Косте, после асистенције српског репрезентативца Бранислава Ивановића, а победу је обезбедио Рубен Лофтус Чик у 68. минуту, на додавање Сезара Аспиликуете.

Тренер Челсија Гус Хидинк извео је скоро најјачи тим у дуелу са трећелигашем, пошто "плавци" желе да освоје макар један трофеј ове сезоне, поготово после лоших резултата у Премијер лиги.

Хидинк је био привремени тренер Челсија и 2009. године, када је са екипом освојио ФА Куп.

Трећелигаш Оксфорд јунајтед пласирао се у четврто коло најстаријег фудбалског такмичења на свету, пошто је на свом терену победио премијерлигаша Свонси са 3:2.

Двоструки стрелац у победи Оксофрда био је Кемар Руф у 49. и 59. минуту, а гол је постигао и Лијам Серкомб, у 45. минуту из једанаестерца. Голове за Свонси постигли су Џеферсон Монтеро у 23. и Бафетимби Гомис у 66. минуту.

Фудбалери Тотенхема и Лестера одиграли су у Лондону нерешено 2:2, па ће морати да играју реванш меч.

У дуелу две екипе из Премијер лиге, Тотенхем је повео у осмом минуту голом Кристијана Ериксена, а изједначио је Марћин Василевски у 19. минуту.

Вођство Лестеру донео је Шинђи Оказаки у 48. минуту, а коначан резултат поставио је Хари Кејн из једанаестерца у 89. минуту. То је 50. гол Кејна за Тотенхем у свим такмичењима.

Пенал је досуђен због наводног играња руком Нејтана Дајера у шеснаестерцу, а гостујући играчи су жестоко протестовали због тога.

Лестер и Тотенхем ће играти реванш утакмицу 19. јануара.

Трећелигаш Шрузбери пласирао се у четврто коло ФА Купа пошто је на гостујућем терену победио друголигаша Кардиф са 1:0. Једини гол постигао је Ендру Манган у 62. минуту.

Жреб за четврто коло ФА Купа биће одржан у понедељак, а утакмице ће се играти 30. и 31. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару