Партизан представио појачања, Илиев најављује спектакл

Бојан Шаранов и Марко Јовановић представљени у Хумској. Ивица Илиев обећава спектакуларан наставак сезоне, и још звучних појачања.

Спортски директор Фудбалског клуба Партизан Ивица Илиев рекао је данас да очекује да ће црно-бели имати "спектакуларан" пролећни део сезоне у Супер лиги Србије.

"Можемо да обећамо врхунска појачања, неколико бомби прелазног рока, врхунског тренера и врхунски фудбал од пролећа. Много навијача, спектакл какав Партизан заслужује. Бићете одушевљени", рекао је Илиев новинарима на стадиону Партизана.

Фудбалски клуб Партизан представио је данас прва појачања у зимском прелазном року - голмана Бојана Шаранова и штопера Марка Јовановића.

"Тим се прави од голмана и кад се саопштава тим почиње се од голмана. Тако смо и ми кренули", рекао је Илиев.

Шаранов је последњих шест месеци био без клуба, а прошле сезоне је играо за грчки Ерготелис. Са црно-белима је потписао двогодишњи уговор, а у новом клубу носиће дрес са бројем 50.

"Сви знамо људске и голманске квалитете Шаранова, играо је у великом клубу, знам како је бранио у Макабију из Хаифе. Он је био велика жеља тренера, од мог доласка био је први пик", рекао је Илиев.

Марко Јовановић је претходну полусезону провео у Вождовцу, а у Партизан се враћа после одласка из Хумске 2011. године. Он је потписао уговор на две и по године и носиће дрес са бројем 23.

"Марко Јовановић је момак с којим сам играо, важио је за најбољег штопера пољске лиге. О његовом доласку се причало и летос, стицајем околности то се није десило. Пратили смо ових шест месеци његове игре и сигурни смо да је то онај прави Марко из 2010, али са више искуства", рекао је Илиев.

Шаранов, некадашњи голман ОФК Београда, новинарима је рекао да му је драго што му се испунила жеља и што је дошао у редове црно-белих.

"Истина је, имао сам понуду из Грчке, али Илиев ме убедио Партизаном. Ту је тачка. Звао ме је Партизан и ту се прича завршава", рекао је Шаранов.

Јовановић је његов повратак у Партизан назвао "новим почетком" у својој каријери.

"Летос је било приче да се вратим, али на крају није било тако. Разумео сам одлуку тадашњег тренера, мислим да је био у праву. Ово је нови почетак у мојој каријери, после непријатних ствари које сам доживео. Најбољи почетак је да се вратим у свој клуб. Надам се да ћемо успети да вратимо Партизан на место које му припада, на прво место. Имам велики мотив, имам самопоуздања, спреман сам и очекујем успешних шест месеци у клубу", рекао је Јовановић.

Партизан се на овим појачањима неће зауставити, а спортски директор тврди да ће се врло брзо сазнати ко ће још задужити опрему у Хумској, и уверава да ће јавност бити изненађена.

"Ми тражимо играче који ће се уклопити у нашу филозофију. Ја сам пре 20 година дошао у клуб и за то време сам научио какав је профил играча потребан... Биће појачања, то значи да ће бити и одлазака из клуба", додао је спортски директор Партизана.

Новинаре је занимало и да ли има понуда за неке играче Партизана.

"Немамо понуду ни за једног играча. Било је разговора, али конкретна понуда у клуб није стигла. За неке играче смо одбили и разговор о продаји", навео је Илиев.

Играч који се најчешће помиње када је реч о одласку из Партизана је Андрија Живковић. Последњи клуб који се повезује са Живковићем је Манчестер сити.

"Нормално је да се сви велики клубови интересују за њега. Нема ту ништа чудно, а шта ће бити на крају видећемо можда ускоро, можда на лето", рекао је Илиев.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару