Звезда: Грујић у Ливерпулу због опстанка и будућности клуба

Црвена звезда прихватила понуду Ливерпула за младог репрезентативца Марка Грујића. Ово је једини начин да се сачува шампионски тим и спремно дочекају квалификације за Лигу шампиона, кажу у клубу.

У саопштењу на сајту клуба, који је на неки начин одговор Грујићевом оцу Горану, који се противи трансферу, Звезда подсећа да је цена која је добијена максимална и тешко да може да буде већа, као и да је клубу потребније сада шест милиона да би преживео, него 16 милиона на лето.

"Не треба занемарити ни чињеницу да су тешке повреде саставни део професионалног спорта, а имао је наш клуб непријатна искуства када је одбио понуду од четири милиона евра за Дарка Лазовића, који се касније повредио и на крају отишао без икаквог обештећења".

"Црвена звезда је пре само годину и по дана била на ивици банкрота, али је добром пословном и спортском политиком дошла у ситуацију да данас њени навијачи са пуним правом размишљају о Лиги шампиона. Треба нам још само пар корака и надамо се да ћемо их спровести. Трансфери професионалних играча су један од легитимних начина да се потребна средства приходују", наводи се у саопштењу.

Из Звезде истичу да је клуб у последњих десет дана добио три званичне понуде за Грујића - од Андерлехта два милиона евра, Штутгарта пет и од Ливерпула седам, плус десет одсто следећег трансфера. 

"Сви у Црвеној звезди искрено желе да Марко Грујић наредних десет година игра у нашем дресу, али финансијска ситуација диктира доношење другачије одлуке. Управни одбор је понуде размотрио и једногласно прихватио понуду енглеског великана. Ливерпул би исплатио новац одмах, а играч би остао у Црвеној звезди до 1. јула. Желели смо да испоштујемо жељу играчевог оца да остане до следећег лета у клубу и пристали смо да платимо Ливерпулу милион евра за његову позајмицу од шест месеци", поручују из Звезде и констатују да клуб на овај начин стаје на чврсте ноге јер преостали дуг од 35 милиона евра и његова структура не оптерећује текуће пословање клуба.

Звезда сматра да сви који буду радили на спречавању Грујићевог трансфера у Ливерпул морају да преузму пуну одговорност за будућност Црвене звезде.

"Марко Грујић је професионални играч нашег клуба у коме се он и као играч и као личност формира већ пуних десет година. У његовом развоју су учествовали и тренери млађих категорија, жене које су му прале дрес, људи који су шишали траву, секретар који га је регистровао, возач аутобуса који га је возио, тренер који га тренира, саиграчи који са њим играју, масери који га масирају, куварице које му кувају, навијачи који му скандирају и највише од свега црвено-бели дрес који носи са Звездиним грбом на грудима", констатују у Звезди и подсећају да нема себичности у колективним спортовима, као што је није било ни када су одлазили Видић, Станковић, Жигић или недавно Рајковић.

Из Звезде тврде да ништа није рађено без знања Грујићеве породице, да су прво они разговарали са Ливерпулом и откривају да ће млади фудбалер у Ливерпулу потписати уговор на пет година вредан 1,2 милиона евра годишње.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару