Читај ми!

Ћурчић: Сви смо криви, ја највише

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да је фудбал колективан спорт и да су сви кривци за неуспех у квалификацијама за првенство Европе, а он највише.

Сумирајући протеклу годину Радован Ћурчић рекао је да не жели да појединачно критикује играче, већ да су сви предвођени њим кривци за велики неуспех у претходним квалификацијама.

"Не бих говорио о именима, фудбал је колективни спорт и када се утакмица изгуби не можемо да тражимо индивидуалне кривце. Увек смо сви заједно криви, селектор на првом месту. Сада причамо да су неки играчи разочарали, а месец дана пре меча са Чешком сви су били задовољни њима после победе у Албанији. Све је то релативно, Србија мора да размишља тимски", рекао је Ћурчић.

Ћурчић је казао да је спреман да води репрезентацију и у наредном периоду, али није желео да говори о именима која ће се наћи на списку за следеће окупљање А селекције.
Селектор Србије размотриће све опције за наредно окупљање националног тима, па и додатно подмлађивање.

"Причаћемо о томе, сигурно ћемо анализирати све аспекте. И до сада смо подмлађивали репрезентацију и никада од тога нисмо бежали. Ако погледамо прошлост, види се да су нам најбитније утакмице играли Андрија Живковић, Брашанац, Спајић... За А тим требало би да играју најбољи и најспремнији".

На питање да ли постоји могућност да се у репрезентацију врати фудбалер Борусије из Дортмунда Невен Суботић, Ћурчић је одговорио:

"Оставићемо ту причу за март месец", кратак је био Ћурчић.
Ћурчић тренутно има подршку челника ФСС и највероватније ће водити екипу у пријатељским утакмицама са Пољском и Шкотском у марту наредне године.

"Чека се одлука Извршног одбора, немам нове информације, осим оних што се спомињу. Војник сам Савеза, размишљам само о будућности репрезентације и радим најбоље што могу. Много ми значи подршка челних људи ФСС".

Ћурчић је додао да је оптимиста да ће се Немањи Матићу ублажити казна од три меча због црвеног картона против Португалије, због чега неће бити на располагању на почеку квалификација за првенство света у Русији.

"Уложили смо жалбу, оптимисти смо по том питању. Сувишно је говорити о Матићу који много значи репрезентацији Србије и то је велики хендикеп. Са пуно жеље и амбиција чекамо наредни квалификациони циклус".

Он се сложио са одлуком да се везисти Матићу додели Златна лопта ФСС као најбољем српском фудбалеру у 2015. години.

"Никада није лако када се доносе овакве одлуке, а добро је што је више играча било у конкуренцији. Увек подржавам одлуке комисије јер су се они бавили тим стварима и направили су најбољу могућу анализу. Честитао бих на заслуженим наградама Матићу и тренер Вељку Пауновићу", закључио је Ћурчић.

Србија ће наредну такмичарску утакмицу одиграти тек у септембру следеће године, када ће се састати са Ирском на почетку квалификација за Мундијал у Русији, док ће претходно у неколико термина играти пријатељске сусрете.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару