Ћурковић нови кандидат за председника Партизана ?

На предлог је дела управе Партизана у оставци нови кандидат за новог председника клуба је Иван Ћурковић, искусни фудбалски радник који је тренутно потпредседник ФС Србије. Наводно, "први фаворит" Саво Милошевић је испао из трке због противљења великог броја бивших играча и чланова Скупштине, а наметнуо се избор 71-годишњег бившег голмана, који је већ водио клуб у два наврата (укупно 17 година).

Иван Ћурковић се на челу клуба, чији је гол бранио од 1964. до 1972, налазио у изузетно турбулентним временима на овим просторима, подсећају Новости а преносе београдски медији.

На место председника Скупштине клуба постављен је 24. фебруара 1989, а од 26. децембра 2000. је објединио функције председника Скупштине и председника Управног одбора.

Мало је недостајало да Ћурковићева функција у Хумској дочека "пунолетство", пошто је дужа ера његове владавине завршена после тачно шест година, после добијања петог мандата - 26. децембра 2006.

Искусни фудбалски радник тренутно је потпредседник ФС Србије, а најављене промене у тој организацији могле би додатно да га "погурају" у Партизан.

"У прилог тези да би Ћурковић требало да прихвати врућ кромпир који му се нуди је чињеница да на Теразијама ускоро следе прегруписавања сходно најављеним променама на врху, а ништа мање значајан плус за 71-годишњег фудбалског радника није ни подршка коју ужива код сиве еминенције Партизана, Жарка Зечевића. Није потребно посебно подсећати колики је утицај Зечевић имао на претходне изборе у Партизану када је Зоран Поповић наследио Драгана Ђурића", подсећају "Новости".

Још није познато када ће бити изабрано ново руководство Партизана који иза себе има једну од најгорих полусезона у историји клуба, на зимску паузу одлази са четврте позиције и 36 бодова, 26 мање од водеће Црвене звезде, а на помолу је и смена тренера Љубинка Друловића, кога би могао да замени Иван Томић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи