Бајерн и Аугзбург настављају са победама, Келн шокирао Борусију

У мечевима који су претходили оном у Београду са Партизаном видело се да је криза Аугзбурга прошлост. Сада то и званично можемо да кажемо, након треће победе у низу, и то на гостовању Хамбургу. Комшија из Баварске, минхенски Бајерн, славио против Хановера. Келне за мање од десет минута преокренуо резултат и стигао до победе против Борусије из Дортмунда.

Фудбалери Бајерна из Минхена победили су на гостујућем терену Хановер са 1:0, у утакмици 17. кола Бундеслиге, и учврстили се на првом месту на табели.

Једини гол на утакмици постигао је Томас Милер у 40. минуту из једанаестерца.

Екипа Пепа Гвардиоле је остварила 15. победу у првенству и прва је на табели са 46 бодова. Хановер је претрпео трећи узастопни пораз и налази се у зони испадања, на 16. месту са 14 бодова.

Келн је головима у завршници на свом терену победио Борусију из Дотмунда са 2:1 и прекинуо низ од четири утакмице без победе. Борусија је повела у 18. минуту преко Сократиса Папастатопулоса, али су домаћи у завршници успели да освоје сва три бода.

Изједначио је Симон Цолер у 83. минуту, а шесту првенствену победу Келну донео је Ентони Модест у 90. минуту.

Келн је девети на табели са 24 бода, а Борусија, која је прекинула низ од три победе и претрпела трећи првенствени пораз, заузима друго место са 38 бодова и има осам мање од водећег Бајерна.

Ајнтрахт је у Франкфурту победио Вердер из Бремена са 2:1. Вердер је повео у 29. минуту голом Клаудија Писара, а два минута касније изједначио је Александар Мајер. Победу Ајнтрахту донео је Штефан Ајгнер у 48. минуту.

Ајнтрахт је тако прекинуо низ од шест утакмица без победе, односно четири узастопна пораза и заузима 14. место на табели са 17 бодова. Вердер је 15. са два бода мање.

Фудбалери Аугзбурга победили су као гости Хамбург са 1:0, голом Јана Моравека у 76. минуту, а истим резултатом Бајер из Леверкузена је као гост победио Инголштат голом Хавијара Ернандеса, што је 11. првенствени гол популарног Чичарита.

Фудбалери Штутгарта победили су на свом терену после преокрета Волфсбург са 3:1 у последњој недељној утакмици 17. кола немачке Бундеслиге.

Гости су до предности дошли у 14. минуту голом Максимилијана Арнолда на асистенцију Данијела Калиђурија.

Иако се екипа Штутгарта налази у лошој форми, а последњу победу су забележили 7. новмбра против Дармштата, успели су да стигну до великог преокрета.

Прво је изједначење донео Данијел Дидави у 22. минуту, да би српски репрезентативац Филип Костић у 31. доено преокрет.

Победу Штутгарта након пет утакмица у Бундеслиги потврдио је Дидави својим другим голом у 47. минуту.

Штутгарт је утакмицу завршио са десеторицом играча, пошто је Тони Шуњић у 70. минуту добио други жути картон.

Утакмице 17. кола су последње у јесењем делу шампионата Бундеслиге, а после паузе такмичење ће се наставити 23. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи