Друловић: За Партизан и српски фудбал

Тренер Партизана Љубинко Друловић верује да ће његова екипа направити позитиван резултат у утакмици против Аугзбурга и да ће на пролеће играти у Лиги Европе, што би, како истиче, било важно не само за црно-беле него и укупни српски фудбал.

"Свесни смо значаја утакмице, можда најзначајнија ове године. Концентрисани смо и надам се да ћемо наставити успешан европски пут који смо започели. То би било важно за Партизан и српски фудбал, верујем да ћемо на пролеће играти у Европи", рекао је Друловић.

Партизану одговара и реми, па чак и сваки пораз од једног гола разлике (а чак и пораз од 0:2), али Друловић најављује црно-беле организоване тако да јуре победу, што би била импресивна осма ове сезоне у Европи.

"Партизан ће учинити све да победи. Где год да играмо, код куће или на страни, увек идемо на три бода. Верујем да ћемо сви бити задовољни. Максимално смо мотивисани да забележимо успех", истакао је Друловић.

"Важно је да будемо одговорни и дисциплиновани, да испунимо све задатке и да на најбољи начин репрезентујемо српски фудбал."

Друловић, каже, "већ има тим у глави".

"Битно је да су сви спремни. Битно је да сви помогну. Утакмица ће бити таква да ће сваки играч бити важан", додао је он.

Најбољи фудбалер Аугзбурга, консензус је, јесте Парагвајац рођен у Аргентини, Раул Бобадиља.

"Квалитетан је играч, надам се да сутра неће имати свој дан, али и да ће наша одбрана урадити добар посао. Преузимаћемо га, нећемо га стриктно чувати, али не прети опасност само од њега, јер је Аугзбург јак као тим. Очекује нас квалитетна утакмица, било би фантастично да поновимо успех од пре деценије", рекао је Друловић.

Партизан ове сезоне има нестварних проблема са извођењем једанаестераца. Ко ће шутирати пенал ако до тога дође?

"Ако Саша Илић буде на терену, он ће шутирати... За друго, видећемо", навео је Друловић.

Поменути капитен Партизана истиче да његов тим има велику прилику, али да нипошто неће бити лако.

"Надам се да ћемо уз подршку навијача остварити сан. Не очекујем лак посао, играмо са Немцима, који увек играју до последњег минута. Међутим, нису навикли на атмосферу на нашем стадиону и на европске утакмице, верујем да и њима неће бити лако", рекао је Илић.

Како наглашава, резултате у домаћем првенству би мењао за европске. Чини се, штавише, да је српски шампион то и урадио на неки начин у овом делу сезоне.

"Мењао бих врх табеле за резултате у Европи. Партизан је био доминантан у првенству. Некада се говорило да титуле у првенству не значе без већих резултата у Европи, а сада се то променило", закључио је Илић.

Утакмица између Партизана и Аугзбурга игра се у четвртак од 21.05 на стадиону у Хумској.

Партизан има прилику да презими тек шести пут у својој историји, први пут после 11 година и сезоне 2004–2005. Од распада бивше Југославије, то је био једини пут да је српски клуб играо европски фудбал после Нове године.

Први на табели Групе Л Лиге Европе јесте Атлетик Билбао са 12 бодова, док је на последњем месту АЗ Алкмар са три бода. Између су Партизан са девет и немачки Аугзбург са шест.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи