Читај ми!

Блатер под истрагом ФБИ због сумњивих 100 милиона долара

Одлазећи председник Међународне фудбалске федерације Јозеф Блатер налази се под истрагом ФБИ да је учествовао у корупцијском скандалу тешком 100 милиона долара, објавио је Би-Би-Си.

Како се наводи, америчке власти сумњају да је Блатер заташкао случај у којем је компанија за спортски маркетинг ИСЛ исплатила поменути износ бившим челницима Фифа Жоау Авеланжу и Рикарду Тешеири, како би им за узврат обезбедили маркетиншка и ТВ права утакмица током 90-тих година. 

Тешеира је био један од заговорника идеје да се домаћинства првенства света доделе Катару 2022. године, а Би-Би-Си наводи да је додела организације коштала 162 милиона евра.

Блатер је већ због овог случаја одговарао Етичком комитету Фифа, нагласивши да није упознат са таквим малверзацијама, али ФБИ сумња у његове исказе.

Швајцарац се већ, заједно са првим човеком УефаМишелом Платинијем, налази под суспензијом Фифа од 90 дана због сумњиве исплате од два милиона швајцарских франака.

Блатер је због корупцијског скандала који потреса Фифа поднео оставку и најавио одлазак после ванредних избора 26. фебруара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи