Лука Тони на крају сезоне завршава каријеру

Доста је било за Луку Тонија - времешни нападач одлучио да на крају сезоне оде у заслужену пензију. Тони, који је играо за Фјорентину, Бајерн, Рому и Јувентус, прошле сезоне је у дресу Вероне, заједно са Мауром Икардијем, био први стрелац Серије А и постао најстарији играч коме је то успело.

Бивши италијански репрезентативац, фудбалер Вероне Лука Тони најавио је да ће на крају сезоне завршити каријеру.

Тони, који је са Италијом освојио Светско првенство 2006. године, напуниће 39 година идућег маја.

Верона је данас изгубила од Емполија са 0:1 на свом терену, последња је на табели италијанског првенства са шест освојених бодова и има девет мање од Палерма који се на 17. месту не налази у зони испадања. Верона је једини тим без победе у Серији А.

"Мислим да је можда дошло време да престанем, а надам се да ће то бити славећи опстанак Вероне у лиги", рекао је Тони.

Тони је током каријере, између осталих екипа играо за Фјорентину, Бајерн из Минхена, Рому и Јувентус. Прошле сезоне је заједно са Мауром Икардијем био први стрелац Серије А и постао најстарији играч коме је то успело.

Он је 2006. године био најбољи стрелац Европе. Тони је од 2004. до 2009. године наступао за Италију, одиграо је 47 утакмица и постигао 16 голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи