Чукарички победио Јагодину на Бановом брду

У првој утакмици под вођством новог тренера, Зорана Поповића, Чукарички је уписао победу на свом терену против Јагодине 2:0.

Фудбалери Чукаричког победили су на свом терену Јагодину са 2:0 у утакмици 13. кола Супер лиге Србије. Чукарички је повео аутоголом Александра Филиповића у 63. минуту, да би коначан резултат поставио Никола Јанковић у 70.

На клупи Чукаричког дебитовао је Зоран Поповић, који је после утакмице с Партизаном преузео "брђане" од Владана Милојевића, који је поднео оставку.

Прво полувреме утакмице на Бановом брду није донело много узбуђења. Чукарички је углавном имао теренску инцијативу, а најбољу прилику домаћин је пропустио у 44. минуту.

Петар Бојић је одлично прошао кроз средину, те шутирао са ивице шеснаестерца, голман Јагодине Лазар Татић је успео само да одбије лопту до Андрије Павловића, који је из прве упутио нови ударац, али право у Татића.

Јагодина је у првих 45 минтуа углавном покушавала ударцима из даљине да угрози гол Немање Стевановића.

Гости су до преднсоти могли у 36. минуту, међутим, ударац главом Душана Мартиновића, који се нашао на путу између дефанзивца и голмана Чукаричког после једне повратне лопте Бојана Остојића ка Стевановићу, завршио је само на стативи.

Друго полувреме знатно боље је отворио домаћин, који је имао и велику подршку јаког ветра у леђа.

После неколико покушаја из даљине и пречке Павловића, Чукарички је повео аутоголом Александра Филиповића, који је грешком лопту проследио у своју мрежу након што је Никола Јанковић центрирао с десне стране.

Чукарички је у 70. минуту дуплирао предност голом Јанковића, који је после продора с десног бока с лоптом утрчао у средину и ударцем са око 18 метара савладао немоћног Татића.

Домаћин је до краја сусрета контролисао ритам. Екипа Зорана Поповића је у последњих 15 минута ударцима из даљине покушала да дође до трећег гола, али у томе није успеа пошто су шутеви завршавали преко гола.

Утакмица на Бановом брду одиграна је пред око 200 гледалаца по киши и јаком ветру, који је у више наврата отежавао игру.

Поповић: Срећан сам због победе у оваквим условима

Тренер Чукаричког Зоран Поповић изузетно је задовољан победом над Јагодином.

"Много сам задовољан оствареним резултатом, јер је утакмица одиграна у изузетно тешким условима. Знали смо да ћемо у оваквим околностима водити велику борбу, да ћемо морати свих 90 минута јако да играмо. Честитке играчима који су пружили свој максимум у овим условима. Показали су карактер и да су прави професионалци", рекао је Поповић новинарима после меча.

"Утакмица се развијала тако како се развијала. Они су имали помоћ ветра у првом полувремену, а ми у другом. Јагодина је показала да је добра екипа... Нису они више оно из другог, трећег кола када су се мучили и имали проблеме. Желим им срећу у наставку сезоне", казао је Поповић.

Тренер Јагодине Миљојко Гошић рекао је да је његова желела да се надиграва са Чукаричким, али да у томе није успела.

"Желели смо са Чукаричким, који је за свако поштовање, да се надигравамо, да се испрсимо... Када смо видели услове, знали смо шта нас чека. Мој тим није знао у првом полувремену да искористи преднсот ветра, док су наши ривали одлично то искористили. Нисмо одустајали после лошег почетка сезоне, а нећемо ни сада. Наставићемо да се боримо", закључио је Гошић.

Чукарички има 21 бод и налази се на деоби четвртог места Супер лиге Србије с Партизаном, док је Јагодина претпоследња, 15. са девет. Чукарички ће у недељу у 14. колу гостовати екипи Новог Пазара, док ће Јагодина дочекати Радник из Сурдулице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару