Поповић: Да Партизан у Србији игра као у Европи

Председник Партизана Зоран Поповић нада се да ће, после промене тренера и именовања Љубинка Друловића за шефа стручног штаба, црно-бели бележити добре резултате у Суперлиги Србије - исте онакве какве пружају у Европи, где играју како нису годинама.

Партизан је због незадовољавајућих резултата у националном првенству споразумно раскинуо уговор са тренером Зораном Милинковићем и на његово место поставио је Љубинка Друловића.

"Пре свега, желео бих да се захвалим Милинковићу на успеху који је остварио. Испунио је углавном све циљеве које је Управни одбор поставио: освојили смо титулу, ушли смо директно у Лигу Европе. Наравно, резултати у домаћем првенству нису онакви какви смо очекивали и ми смо направили договор са њим о споразумном раскиду радног односа", рекао је Поповић за сајт клуба.

Шампион Србије је у 13 првенствених утакмица остварио шест победа, три ремија, а претрпео је четири пораза, односно има само једну победу у последњих шест кола.

"Када је у питању домаће првенство, ситуација у којој се ми налазимо, односно резултати који су постигнути, су благо речено необјашњиви", навео је Поповић.

"Ако узмемо у обзир само последњу утакмицу - Партизан у првом полувремену одигра европску утакмицу, одигра феноменално у свим фазама, без грешке, а у другом полувремену се исти ти играчи не препознају на терену. Нешто се ту дешавало и то је за мене необјашњиво", додао је он.

Поповић је истакао да сматра да Партизан има јако добар играчки кадар.

"Ми то показујемо у Европи. Једноставно, победити Немце у Аугзбургу, одиграти са Холанђанима једну феноменалну утакмицу... У Европи приказујемо сјајне игре, сјајне резултате, у домаћем првенству нам једноставно не иде од руке", рекао је Поповић.
"Наравно да ту нема ни спортске среће, али не можемо да се вадимо на ту спортску срећу. Надам се да ће ово решење које смо направили од тога да направи прошлост и да ће Партизану да крене са добрим резултатима и у домаћем првенству", навео је председник Партизана.

Партизан нема спортског директора, а Поповић је рекао да је на седници Управног одбора у четвртак свим члановима тог тела "поставио задатак" да се у наредних десетак дана спреме и изађу са предлогом ко би могао да преузме ту функцију.

"Данас смо донели одлуку да одржимо седницу Управног одбора у наредних десетак дана, на којој ће једина тема бити постављање спортског директора... Знамо сви да је то место итекако потребно да би се постизали позитивни резултати", рекао је Поповић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару