Молде направио изненађење, Наполи без милости

Фудбалери норвешког Молдеа направили су највеће изненађење првог кола Лиге Европа, пошто су у гостима победили Фенербахче са 3:1. Наполи до врха напунио мрежу Брижа, 5:0. Бордо и Ливерпул одиграли нерешено 1:1. Преокрет Дортмунда.

Нови и скупи тим Фенербахчеа имао је већи посед лопте, имао је више шутова ка голу и иницијативу, али је Молде давао голове. Норвешка екипа повела је у 36. минуту из пенала који је извео Томи Хоиланд, а изједначио је Нани само шест минута касније.

Молде је у 53. минуту поново повео, када је Хоиланд центрирао, а Мохамед Ељунуси из близине сместио лопту у мрежу. Фенербахче није успео да се опорави од шока, када је Мартин Линес са ивице шеснаестерца повисио на 3:1.

Витор Переира је реаговао изменама, а Ељунуси је у 84. минуту добио други жути картон, али ни то, ни четири минута надокнаде нису помогли Фенеру да дође бар до бода.

У другој утакмици Групе А, Ајакс је на свом терену извукао бод против Селтика голом Ласеа Шенеа у 84. минуту меча, тако да је Молде сам на првом месту.

Борусија Дортмунд је на свом терену губила против Краснодара, али је у надокнади времена дошла до победе. Павел Мамаев је у 12. минуту довео руску екипу у вођство после паса Фјодора Смолова.

Борусија је имала две добре шансе, али је изједначила у надокнади времена првог полувремена, када је Матијас Гинтер из близине сместио главом лопту у мрежу након центаршута Џу-хо Парка.

Дортмунд је ређао шансе, а до коначне победе је дошао у трећем минуту надокнаде, а актери другог гола само су заменили улоге: Гинтер је центрирао, а Парк је главом сместио лопту у мрежу за 2:1, и 10. узастопну победу Борусије ове сезоне.

У другој утакмици Групе Ц, ПАОК и Габала су одиграли 0:0.

У најатрактивнијој утакмици првог кола Групе Б, Бордо и Ливерпул одиграли су 1:1 у Француској. Госте је у вођство довео Адам Лалана у 65. минуту, а изједначио је Жуси у 81.

Наполи је заборавио лош почетак Серије А и није имао милости према Брижу у првом колу Групе Д, пошто је победио са 5:0. Већ до 25. минута било је 3:0, после голова Хосеа Каљехона у 5. и 19, као и поготка Жоржиња у 25. минуту.

Каљехон је у 77. минуту завршио хет-трик, а у стрелце се уписао и Марек Хамшик у 53. минуту.

Митјиланд и Легија одиграли су одличан меч, а данска екипа је победила аутоголом Михала Кучарцжика у 60. минуту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару