Катаи: Победа у дербију непроцењива, не смемо да се опустимо

Један од јунака Црвене звезде у јучерашњој победи над Партизаном, Александар Катаи, верује да победа над "вечитим" ривалом може много значити за наставак првенства, али упозорава да црвено-бели сада не смеју да се опуштају.

Фудбалер Црвене звезде Александар Катаи, стрелац у 149. вечитом дербију, изјавио је да ће црвено-белима пуно значити победа над Партизаном (3:1) у наставку шампионске трке.

"Показали смо да играмо добар фудбал, везали смо шест победа и морамо да наставимо у овом ритму. Сигурно ће нам ова победа пуно значити у наставку шампионата, на плану самопоуздања. Ипак, неће значити превише у бодовној предности, због промене система, али победа у дербију је непроцењива", рекао је Катаи.

Он је истакао да Партизан има одличан тим, као и да се потајно надао голу против "вечитог" ривала.

"Можда нам чак мало и одговара што играју у Европи јер ће можда остати веће шансе за нас, али опет они су актуелни шампиони. Имам велико поштовање према Партизану и не смемо да се се опустимо у наставку шампионата. Надао се да ћу успети да постигнем погодак, али то је дерби и не можете ништа да се очекујете", додала је Звездина "десетка".

Он је похвалио јунака дербија Португалца Уга Вијеиру, стрелца два атрактивна гола.

"Не бих нешто да коментаришем и кварим утисак после његовог другог поготка. Прелеп гол, свака част Вијеири", поручио је Катаи.

Катаи је голом у дербију избио на прво место листе стрелаца Суперлиге, са пет погодака.

"Мање је битно што сам први стрелац, иако се надам да ћу остати на тој позицији. Најбитније је да Црвена звезда настави да игра добар фудбал и да побеђује", закључио је Катаи.

Фудбалер Црвене звезде Мичел Доналд истакао је да екипа одиграла сјајно и похвалио амбијент и навијаче.

"Невероватна утакмица. Захвалио бих се навијачима на сјајној атмосфери, ово никада нисам видео у животу. Играмо добро и у победничком ритму. Знао сам да неће бити лако, али успели смо да славимо на крају", рекао је Доналд.

Црвена звезда се после јучерашње победе учврстила на лидерској позицији Суперлиге са 23 бода, седам више од другопласираног Јавора, а осам више од Партизана који заузима трећу позицију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару