Антони Марсијал, нова "деветка" на Театру снова

Био му је потребан нападач. Разлози су стриктно практични, пошто Манчестер јунајтед често делује потпуно безосапно у завршној трећини. Уз то, био му је потребан и трансфер од чије величине ће зазвечати пола Европе. Разлози овде су били више маркетиншки, вероватно и психолошки. Јунајтед је штиклирао оба задатка доласком Антонија Марсијала.

Манчестер јунајтед потписао је уговор са 19-годишњим француским нападачем Антонијем Марсијалом из Монака. Марсијал је млади репрезентативац Француске. Он је у Монако дошао 2013. године из Олимпик Лиона, у чијој надалеко признатој школи је стасао. За "кнежеве" је одиграо 70 утакмица и постигао 15 голова.

"Много сам узбуђен што сам прешао у Манчестер јунајтед. Уживао сам док сам играо у Монаку и хвала клубу и навијачима на свему што су урадили за мене. Одувек сам желео да играм у Премијер лиги, а прелазак у највећи клуб на свету је нешто о чему сваки играч сања. Једва чекам да упознам саиграче и да почнем да радим са Лујом ван Галом", рекао је Марсијал за сајт клуба са Олд трафорда.

Јунајтед ове сезона има највише проблема са ефикасношћу, пошто је у четири утакмице постигао три гола, уз учинак од две победе, пораз и реми. Ван Гал је казао да је одушевљен што је клуб довео Марсијала.

"Антони је талентован и млад. Он је мултифункционалан нападач, са великим потенцијалом. Пратимо га већ неко време и мислим да је много напредовао у Монаку. Одушевљен сам што је дошао у Манчестер јунајтед, пошто верујем да је ово прави клуб за њега да настави да се развија. Има све услове да постане врхунски фудбалер, али морамо да му дамо време да се прилагоди новој средини и ритму Премијер лиге", рекао је Ван Гал.

Марсијалов трансфер је био једна од главних тема у спортским медијима, највише због своје вредности, за коју се не зна тачно колика је. Поједини енглески медији нагађају да је играч плаћен 36 милиона фунти (око 48 милиона евра).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару