Читај ми!

Није могло боље: Србија у групи са Велсом, Аустријом, Републиком Ирском, Молдавијом и Грузијом!

Србија ће се у квалификацијама за Светско првенство 2018. године такмчити у групи Д, заједно са репрезентацијама Велса, Аустрије, Републике Ирске, Молдавије и Грузије. Жреб одржан у Константиновој палати у Санкт Петербургу.

Фудбалска репрезентација Србије играће у Д групи европских квалификација за првенство света 2018. са селекцијама Велса, Републике Ирске, Аустрије, Молдавије и Грузије, одлучено је жребом у Санкт Петербургу.

Србија је била сврстана у трећи шешир са селекцијама Украјине, Шкотске, Пољске, Мађарске, Шведске, Албаније, Северне Ирске и Грчке.

Квалификације за предстојећи Мундијал у Русији почеће 4. септембра 2016. године, а директно учешће избориће победници девет квалификациониих група, док ће осам најбољих другопласираних селекција то право тражити кроз додатне квалификације.

Учесник церемоније жребања био је и голман Црвене звезде Предраг Рајковић, капитен омладинске репрезентације Србије, која је прошлог месеца на Новом Зеланду освојила титулу светског шампиона.

Рајковић је са бившим руским репрезентативцем Алексејом Смертином извлачио куглице за саставе квалификационих група у зони Океаније.

Првенство света у Русији, 21. по реду, биће одржано од 14. јуна до 15. јула 2018. године.

Актуелни шампион је репрезентација Немачке.

Овако је протекао жреб у Санкт Петербургу:

19.02 - Познати су састави свих група у европској зони квалификација.

18.57 - Велс! На први поглед, чини се, није претерано тешка група за пласман на Светско првенство у Русији.

18.55 - Оливер Бироф нам је из другог шешира послао Аустрију.

18.52 - Србија ће играти у групи Д, заједно са екипама Републике Ирске, Молдавије и Грузије. Ускоро ћемо сазнати и остала два ривала из прва два шешира.

18.39 - Почиње жреб за квалификације у Европи. Асистенти приликом жреба су Оливер Бироф, бивши немачки репрезентативац, и Александар Кержаков, најбољи стрелац у историји руске репрезентације.

Европа ће на Мундијалу у Русији имати чак 14 представника, 13 из квалификација (девет победника група и четири победника баража другопласираних екипа), плус домаћина Русију.

18.32 - Коначно се ближимо ономе што нас највише занима, а то је жреб за европску зону квалификација.

Ипак, пре тога, још један музичко-сценски наступ.

18.21 - Следи жреб за јужноамеричку зону квалификација. Асистенти приликом жреба су Бразилац Роналдо и Уругвајац Дијего Форлан.

Од десет репрезентација, колико учествује у квалификацијама, четири ће ићи директно на Мундијал, док ће петопласирана играти интерконтиненталне квалификације са представником Океаније.

18.08 - Још један сценски наступ, овога пута из балета Ана Карењина, а потом следи жреб за зону Океаније.

Асистент приликом жреба биће Предраг Рајковић, голман омладинске репрезентације Србије, која је недавно освојила златну медаљу на Светском првенству на Новом Зеланду, као и Алексеј Смертин, који је био члан руске репрезентације на Мундијалу 2002. године.

Од 11 репрезентација из Океаније, само једна ће моћи у Русију, и то после интерконтиненталних квалификација.

17.55 - Следи најављени жреб за Конкакаф зону. Асистент приликом жреба је Фабио Канаваро, дугогодишњи италијански репрезентативац, као и Португалац Мађер, играч фудбала на песку.

Конкакаф ће имати три представника на Мундијалу у Русији, плус једног могућег после интерконтиненталних квалификација.

17.52 - Ипак, после извођења Подмосковских ноћи, видећемо докле су стигле квалификације у зони Азије, где је прва рунда већ завршена.

Азија ће имати четири представника у Русији 2018. године, плус једног могућег у интерконтиненталном доигравању.

17.47 - Завршен је помало компликован жреб за афричку зону квалификација, на реду је зона Северне, Централне Америке и Кариба.

17.27 - Прво ће се жребати групе за квалифкације у афричкој зони. Асистент при жребу биће прослављени камерунски фудбалер Самјуел Ето.

Пет афричких репрезентација учествоваће на Светском првенству у Русији 2018. године.

17.23 - После сценског наступа, на бини се појавио генерални секретар Фифе Жером Валке, па би "радни" део церемоније могао ускоро да почне.

17.10 - Председник Русије Владимир Путин отворио церемонију, а после њега присутнима се обратио и председник Фифе Сеп Блатер. У Константиновој палати присутно око 2.200 људи, махом из света фудбала.

17.00 - У Константиновој палати у Санкт Петербургу почела церемонија жребања за Светско првентво 2018. године.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару