Читај ми!

"Орлови" избегли Албанију, Шведску, Грчку...

Организациони комитет Светског првенства, које ће се 2018. године одржати у Русији, потврдио је да ће фудбалска репрезентација Србије на жребу за квалификационе групе у Санкт Петербургу бити сврстана у трећи "шешир" европске зоне. Церемонија жреба је заказана за суботу од 17 сати.

Србија тако неће моћи да се у квалификацијама сусретне са Украјином, Шкотском, Пољском, Мађарском, Шведском, Албанијом, Северном Ирском и Грчком.

Актуелни светски првак Немачка, као и репрезентације Белгије, Холандије, Португалије, Румуније, Енглеске, Велса, Шпаније и Хрватске биће у првом "шеширу", док ће се у другом наћи Словачка, Аустрија, Италија, Швајцарска, Чешка, Француска, Исланд, Данска и Босна и Херцеговина.

Четврти "шешир" ће чинити Турска, Словенија, Израел, Ирска, Норвешка, Бугарска, Фарска Острва, Црна Гора и Естонија, а пети Кипар, Летонија, Јерменија, Финска, Белорусија, Македонија, Азербејџан, Литванија и Молдавија.

Казахстан, Луксембург, Лихтенштајн, Грузија, Малта, Сан Марино и Андора наћи ће се у последњем, шестом "шеширу".

Квалификације за Светско првенство у Русији 2014. године почеће 4. септембра 2016. године, а 52 селекције ће бити распоређене у седам група са по шест и две од по пет екипа.

Победници група ће се аутоматски квалификовати на Светско првенство, док ће још четири учесника Мундијала бити позната после баража у коме ће играти осам најбољих другопласираних екипа.

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић предводиће делегацију Србије на жребу квалификационих група за Мундијал у Русији, а поред њега у Санкт Петербургу ће бити и селектор Радован Ћурчић, као и тим менаџер Александар Бошковић.

На церемонији жреба, односно један од оних који ће извлачити групе биће и најбољи млади голман света Предраг Рајковић, и то у друштву Бразилца Роналда, Фабија Канавара, Оливера Бирхофа, Дијега Форлана, Самјуела Етоа, Александра Кержакова, Рината Дасајева и Хулка.

Жреб за квалификационе групе за Мундијал одржаће се у суботу у Санкт Петербургу са почетком у 17.00 по средњоевропском времену.

Светско првенство у Русији, 21. по реду, одржаће се од 14. јуна до 15. јула 2018. године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару