Читај ми!

"Страшни" Каират изгубио, Балканци од сјаја до очаја

Каират изгубио од Алашкерта, али ипак прошао даље. У 3. колу квалификација за Лигу Европе још и сарајевски Жељезничар и сплитски Хајдук. ПАОК "демолирао" загребачку Локомотиву. Ријека и Младост испали, Работнички наставља такмичење. На мечу Дебрецин - Сконто чак 11 голова. Вест Хем тек након пенала елиминисао екипу Биркиркаре са Малте.

Клубови из региона са половичним успехом "гурају" у квалификацијама за Лигу Европе. Сарајевски Жељезничар је савладао Ференцварош са 2:0, што им је, уз победу и у првом сусрету, наравно било довољно за пролазак у наредно коло.

Наредни ривал представнику Босне и Херцеговине биће Стандард из Лијежа, на чијој клупи иначе седи Славољуб Муслин.

Екипа Копра је на Пољуд дошла са минималном предношћу из првог сусрета, али их је Хајдук потпуно надиграо и заслужено савладао. "Били" су на крају победили резултатом 4:1.

Локомотива из Загреба је прошла као боса по трњу у Солуну. У првом мечу хрватски састав је успео да изненади фаворизоване Грке, али је на Тумби претрпео изразито тежак пораз. На крају је било чак 6:0 за црно-беле.

Македонски Работнички је био бољи од летонске Јелгаве (2:0), док је Ријека успела да одигра нерешено против Абердина (2:2). Штета што је први меч, на својој Кантриди, изгубила резултатом 0:3.

Подгоричка Младост је успела да проћерда предност из првог меча против албанског Кукешија (0:1). Код куће је доживела тежак пораз (2:4), па је и за њу такмичење окончано.

Меч је прошао у знаку инцидената на трибинама и сукобима између две групе навијача, али се на срећу све завршило без већих последица. 

У трећем колу ће бити места и за, по Звезду кобни, казахстански Каират. Екипа из Алматија јесте изгубила од јерменског Алашкерта са 2:1, али је у првом дуелу победила са убедљивих и, испоставило се, врло комотних 3:0.

Меч дана, макар у смислу постигнутих голова, одиграли су Дебрецин и Сконто из Летоније. Мађари су победили са 9:2, а даље иду са укупних 11:4.

Енглески Вест Хем успео је да прође Биркиркару са Малте – али тек након пенала. Малтежани су били бољи у регуларном току утакмице (1:0), чиме су неутралисали предност премијерлигаша из првог меча. Међутим, екипа Славена Билића је била боља у извођењу једанаестераца (5:3) и због тога наставља свој европски пут. 

Резултати реванш мечева 2. кола квалификација за Лигу Европе:

Ботосани - Легија 0:3 (0:1)

Жилина - Дачија 4:2 (2:1)

Волфсбергер - Шахтјор Солигорск 2:0 (1:0)

Тракаи - Аполон 0:0 (0:4)

Астра - Инвернес 0:0 (1:0)

Динамо Минск - Черно море 4:0 (1:1)

Омонија - Јагјелонија 1:0 (0:0)

Работнички - Јеглава 2:0 (0:1)

Диферданж - Трабзон 1:2 (0:1)

Беитар - Шарлроа 1:4 (1:5)

Елфсборг - Рандерс 1:0 (0:0)

Гетеборг - Сласк 2:0 (0:0)

Од - Шамрок 2:1 (2:0)

Тун - Хапоел 2:1 (1:1)

Абердин - Ријека 2:2 (3:0)

Биркиркара - Вест Хем 1:0, пеналима 3:5 (0:1)

Линфилд - Спартак Трнава 1:3 (1:2)

Њутон - Копенхаген 1:3 (0:2)

Дебрецин - Сконто 9:2 (2:2)

Ширак - АИК 0:2 (прва утакмица 0:2)

Стромгодсет - Млада Болеслав 0:1 (2:1)

ПАОК - Локомотива 6:0 (1:2)

Хајдук - Копар 4:1 (2:3)

Интер Баку - ФХ 2:2 (2:1)

Алашкерт - Каират 2:1 (0:3)

Младост Подгорица - Кукеши 2:4 (1:0)

Брондби - Стара Загора 0:0 (1:0)

Розенборг - КР 3:0 (1:0)

УЦД - Слован 1:5 (0:1)

Жељезничар - Ференцварош 2:0 (1:0)

Номе - Вадуц 0:2 (1:3) 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару