Божовић: Да завршимо утакмицу живи и здрави

Црвена звезда у последњој деценији ретко када побеђује на отварању првенства. Због тога је Миодраг Божовић и рекао да се нада "изненађењу" и тријумфу црвено-белих на Врачару против ОФК Београда. Али, више чак и од тога, тренер екипе са стадиона "Рајко Митић" се нада да ће сви меч завршити без последица због огромних врућина које су најављене.

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да су на почетку сваког првенства могућа изненађења, али да ће се екипа трудити да буде прва на крају сезоне.

"Сваки почетак првенства је занимљив и увек су могућа изненађења. У сваком случају, очекујемо да победимо јер Звезда мора да побеђује, да се труди да буде прва. Очекујем да утакмицу завршимо сви живи и здрави, јер се очекује 40 степени у недељу. Саветују се људи да не излазе на улице, а ми играмо у то време", рекао је Божовић.

Црвено-бели ће нову сезону у српском првенству почети у недељу, када ће играти против ОФК Београда као гости на стадиону Обилића.

"Мислим да смо играчки јачи и да ћемо победити. ОФК је млада екипа, а то што ће играти против Звезде ће свакако бити додатна мотивација. У последњих 10-ак година је Звезда веома ретко побеђивала у првом колу, тако да се надам да ћемо направити изненађење", казао је тренер Звезде.

Божовић ће моћи да рачуна на све играче, осим нападача Петра Орландића, који је имао потрес мозга и неће тренирати наредних неколико дана. Неизвестан је и наступ Сава Павићевића и Бруна Матоса због лакших повреда.Упитан да ли могу да се очекују у тиму нови играчи Уго Виеира и Луис Ибањес, Божовић је одговорио: "Можете".

Божовић је коментарисао и изјаву тренера Партизана Зорана Милинковића да су се неки тимови већ прогласили шампионима.

"Милинковић је велики господин и стручњак. Има право да коментарише било чије изјаве само не знам ко се ту прогласио за првака. Не очекује се ваљда од мене да кажем да ћемо да се боримо за друго место. Рекао сам да ћемо да се боримо, нисам рекао да смо први", рекао је тренер Звезде.

Када је реч о учешћу осталих српских клубова у европским квалификацијама, Божовић је истакао да је веома добро што Партизан, Чукарички и Војводина бележе добре резултате.

"То је веома добро за српски фудбал, дај Боже да сви прођу даље, било би изванредно и да се пласирају, неко у Лигу шампиона, неко у Лигу Европа", навео је он.

Божовић је говорио и о томе што су навијачи црвено-белих звиждали Џошуи Паркеру током пријатељске утакмице са Мордовијом.

"Не знам како је дошао у ситуацију да му навијачи звижде, али знам да је много лоше када уђете у такву ситацију. Не знам шта се ту догодило", казао је Божовић.

Капитен Звезде Предраг Рајковић рекао је да резултат против ОФК-а неће изостати ако његова екипа "буде дала максимум и играла како треба".

Рајковић ће бити део жреба квалификација за Светско првенство, за шта је рекао да му је "велика част", али да ће о томе више говорити тек после утакмице са ОФК Београдом.

Утакмица између ОФК-а и Звезде играће се у недељу од 17.00.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару