Читај ми!

Сампа чека Вошу, Чукарички иде на Кипар

Фудбалери Војводине у трећем колу квалификација за Лигу Европе требало би да играју против италијанског великана Сампдорије, док је потенцијални ривал Чукаричког кипарски Аполон, одлучено је жребом у Ниону. Зенга: Војводина ће бити тежак противник. Матијашевић: Добро смо прошли на жребу. Загорчић: Уколико дође до дуела са Сампдоријом учинићемо све да направимо изненађење.

Новосађани су практично завршили посао против летонског Спартакса победом у првом мечу са 3:0 и реванш би требало да буде формалност, док ће Чукарички, након 1:0 на Бановом брду, у реваншу против азербејџанске Габале морати да се избори за пут на Кипар.

Аполон је известан учесник трећег кола, јер је у првом мечу другог кола савладао литвански Тракаи са 4:0.

Треће коло квалификација на програму је 30. јула и 6. августа.

Зенга: Војводина ће бити тежак противник

Тренер фудбалског клуба Сампдорија Валтер Зенга оценио је да ће Војводина бити тежак противник његовој екипи у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

"Живот је чудан. Био сам у Београду пре десет година са Стеауом. Тамо сам водећи Црвену звезду освојио дуплу круну. Сада на повратку Сампдорије у европска такмичења играм против бившег клуба Синише Михајловића и Вујадина Бошкова. То је све судбина. Ако Војводина прође после биће велики изазов и тежак противник. Ми, међутим, не мислимо о њима, него се концентришемо на наш рад и спремамо се за меч", рекао је Зенга.

Матијашевић: Добро смо прошли на жребу

Спортски директор фудбласког клуба Чукарички Владимир Матијашевић оценио је да је екипа са Бановог брда "добро прошла" на жребу за треће коло квалфикација за Лигу Европа. Фудбалери Чукаричког ће у трећој рунди квалификација, уколико елиминишу Габалу, играти против бољег из меча у којем се састају Аполон из Лимасола и Тракај из Литваније.

"Неке кипарске екипе односно Апоел избацивале су Црвену звезду и Партизан. Међутим, сад нам је за европско такмичење најбитније да у четвртак, реванш утакмицу другог кола одиграмо као синоћ. Јуче смо одиграли тврду, добру утакмицу и видело се да смо сазрели као тим. Ако будемо тако играли у реваншу, то нам гарантује пролаз, а неће бити лако ако се опустимо", рекао је Матијашевић.

Нападач Чукаричког Ненад Миросављевић, који је играо на Кипру више од четри године, каже да му је драго што су извучени кипарски тим.

"Драго ми је што се враћамо тамо. У сваком случају боље Аполон него Борусија Дортмунд... Имамо још утакмица, па ћемо се тиме бавити кад додђе време. Кипарски фудбал је у експанзији и сигурно нам неће бити нимало лако", казао је Миросављевић.

Загорчић: Уколико дође до дуела са Сампдоријом учинићемо све да направимо изненађење

Војводина је синоћ победила Спартакс са 3:0 у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона и уколико елиминише летонску екипу у трећој рунди квалификација играће против Сампдорије. Загорчић је навео да ће, уколико дође до дуела Сампдоријом, његова екипа учинити све да направи изненађење.

"Прво треба да добро одрадимо гостовање у Летонији, па ћемо тек онда да размишљамо о дуелима с Италијанима. Сампдорија је велики клуб са сјајном традицијом, али ће се Војводина максимално супротставити апсолутном фавориту. Понављам, уколико изборимо право да играмо те утакмице, учинићемо све да покушамо да приредимо изненађење", рекао је Загорчић за сајт клуба.

Уколико прођу Летонце, Војводина ће у првој утакмици, која је на програму 30. јула, бити гост у Ђенови, док се реванш игра 6. августа, на стадиону Карађорђе.

"Тренирамо за овакве сусрете, имамо своје циљеве и пробаћемо да их остваримо. Радује ме и чињеница да ће евентуални дуели с Италијанима бити нова прилика да трибине стадиона Карађорђе буду дупке испуњене, а двомеч са Самдоријом за нас би био велики испит и изазов", навео је тренер Војводине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару