Читај ми!

Милинковић: Заслужили смо већу залиху

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић рекао је да је његова екипа заслужила да са већом разликом победи Дила Гори у квалификацијама за Лигу шампиона. Партизан је са 1:0 на свом стадиону савладао грузијску екипу у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Црно-бели су нападали током целе утакмице, диктирали темпо, али голова није било све до 83. минута, када је мрежу гостију из слободног ударца погодио Стефан Бабовић.

"Амбијент је био прелеп, сјајна подршка навијача, мислим да их нисмо закинули. Изграли смо на терену, заслужили победу. Штета што није било више голова. То би био реалан исход. Нисмо имали среће да раније постигнемо гол, који би нам дао више подстрека и елана. Ово је добар резултат за Партизан", рекао је Милинковић новинарима после утакмице.

На другој страни екипа Дила Гори се бранила и тек понекад претила Партизану.

"Чудим се начину игре противника. Ако су овако били шампиони, онда је то стварно запањујуће. Одавно на нашем стадиону се првак неке земље није овако представио... Тражиће они гол у реваншу, верујем да то неће бити лоше за нас, имаћемо више простора и места за игру. Ово је тотална деструкција фудбала, било их је тешко пробити", навео је Милинковић.

"Могу да буду срећни што излазе само са 1:0... Жалим што није било више голова. Ја не умем да направим овакву игру све и да хоћу", додао је Милинковић.

Тренер Партизана је истакао да носи позитивне утиске са утакмице.

"Нама је било важно да кренемо победом, доћи ће све на своје, екипа ће из дана у дан да напредује, има потенцијал", додао је Милинковић.

Он је рекао да му је било тешко док Бабовић није постигао погодак, и да је у том тренутку помислио: "Најзад".

"Стефан је заслужио да да гол. Изгарао је целе припреме, а награда увек дође. Јевтовић је оставио добар утисак, дебитовао је и показао потенцијал за Партизан. Не волим да истичем појединце, али морао сам да га похвалим, као и целу екипу. Изгарали су до последње лопте,", казао је Милинковић.

Тренер екипе Дила Гори Уча Сосијашвили рекао је да ће његови фудбалери покушати да се пласирају у треће коло квалификација за Лигу шампиона и поред данашњег пораза од Партизана.

"Партизан је тактички и технички веома јака екипа. Очекивали смо овако тешку утакмицу, то сам рекао и пре сусрета. Срећан сам због оваквог резултата. Моја екипа се трудила, није јој било лако. Сви су били посвећени. Играмо два меча, сада нас чека реванш код куће, покушаћемо да се пласирамо даље", рекао је Сосијашвили после утакмице у Београду.

Стефана Бабовића је из слободног ударца постигао погодак после прекршаја због кога је гостујући фудбалер Гуга Палавандишвили добио црвени картон.

"Судија је био најближи месту фаула, то је његова одлука, мада сматрам да није било за искључење", рекао је Сосијашвили.

Реванш че се играти следеће недеље у Грузији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару