Квалификације за Лигу Европе

Каират гост Звезде на повратку у Европу

После непланиране паузе од годину дана, најтрофејнији српки клуб, београдска Црвена звезда враћа се на европску сцену. Противник долати из Казахстана, име му је Каират и на мегдан чети Миодрага Божовића истрчаће у 20.45. Чукарички гост Домжала (20.00), Војводина у Будимпешти против МТК од 20.30.

Чини се никад раније фудбалери Звезде нису почели европску кампању. Разлога за то је много, а само један је пауза од годину дана због прошлогодишње казне Уефе.

Црвено-бели се и поред тога налазе у "европском крему", као клуб ће мечом против Каирата почети своју 52. сезону у евро-куповима, што клуб из Љутице Богдана сврстава на високо 7. место на целом Старом континенту!

Екипа новог тренера Миодрага "Грофа" Божовића након прилично кратких припрема у Словенији и закаснелог довођења играча, разумљиво неће бити потпуно спремна.

Од новајлија у тиму ће бити само Рендулић и Изреалац Веред, док ће остатак екипе чинити "староседоци". Очекује са да на голу буде Рајковић, у везном реду Стојановић, Савићевић и Ристић, на левом крилу Катаи а на у нападу усамљени Орландић. 

Стратег црвено-белих очекује тежак меч на пуном стадиону "Рајко Митић", али сматра да он није пресудан нити историјски. 

На другој страни, тим из Алматија је у јеку сезоне, у којој је одиграо већ седам утакмица (четири победе и три пораза).

У тиму имају искусне играче и врлод добро плаћене странце (наводно нападач Гоху годишње зарађује око милион евра) и једног српског интернационалца Жарка Марковића.

Меч на највећем српском стадиону почиње у 20.45.

И остала два српска представника у најмасовнијем европском такмичењу вечерас играју своје мечеве.

Освајач купа Чукарички гостује словеначким Домжалама од 20.00, док ће пола сата касније у Будимпешти свој меч против домаћег МТК почети екипа новосадске Војводине. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару