Суши се назире крај, Аргентина у полуфиналу Копа Америке

За екипу која има најбоље нападачке опције на свету, Аргентинци баш (баш, баш...) тешко постижу голове на шампионату Јужне Америке. Против Колумбије, у четвртфиналу, "просули" су нестварну количину прилика. На крају, победника су одлучивали једанаестерци. Фудбалер одлуке био је популарни "Ел Апаче", Карлос Тевез.

Резервиста Карлос Тевез постигао је одлучујући гол у пенал серији, којим је Аргентина стигла до победе над Колумбијом (0:0, пеналима 5:4) и полуфинала Копа Америке. Тамо чекају бољег из дуела Бразил - Парагвај.

Аргентинци имају најбоље нападачке опције у Јужној Америци (заправо, имају најбољи напад на свету), али јако тешко постижу голове на овом турниру. И против Колумбије, на стадиону Саусалито у Вина дел Мару, Albiceleste су демонстирали невероватну способност да проћердају изгледну прилику. То мало иде на душу фудбалера селектора Херарда Мартина, али мора се нагласити и учинак сјајног Давида Оспине на голу ривала.

Фино вече голмана Арсенала и расипништво Месија и другова могло је да значи само једно - меч ће одлучити једанаестерци. На крају, остаје утисак да је правда задовољена и да је свакако бољи тим прошао даље.

Аргентина је тако остала у трци да изједначи рекорд Уругваја са 15 титула на најстаријем интернационалном турниру на свету. То би им био први трофеј у пуном сениорском фудбалу још од 1993. године. Чекање које траје 22 године једноставно је предуго за земљу каква је Аргентина.

Анхел Ди Марија је играо врло добро, и то од самог почетка утакмице. Квалитетан улазак у сам меч је један од великих проблема које је имао у сезони за нама у Манчестер јунајтеду, што би могло да значи да му се враћа самопоуздање. Мартино је поново одлучио да у везном реду игра са Пастореом, Биљом и Маскераном, у наду да ће обезбедити какав-такав баланс овој изразито офанзивно усмереној репрезентацији, и чини се да је овога пута био најближи томе.

Аргентина је доминирала све време, а прилике су редом „просипали" Пасторе, Агуеро, Меси...

Напади Аргентине су били толико интензивни да је, још у првом полувремену, Хосе Пекерман, Аргентинац на клупи Колумбије, повукао из игре нападача Ривер Плејта Теофила Гутијереза и уместо њега ставио Едвина Кардону, тако додајући још једног играча у маневар.

Занимљиво, иако не и неочекивано, али Радамел Фалкао није почео меч.

Игра јесте била препуна ритма и позитивне оријентације обе екипе, али је било и доста непријатних грубости, углавном од стране Колумбијаца, којима су много фалили Карлос Санчез и Едвин Валенсија испред дефанзивне линије.
Након сукцесије шанси, удараца и прекршајау, без оног конкретног и опипљивог учинка, победника су морали да одлуче пенали, а након серије промашаја са обе стране, одлучујућу лопту у гол послао је Карлос Тевез.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару