Пауновић: Деца показују да постоји светло на крају тунела

Селектор фудбалске репрезентације Србије до 20 година Вељко Пауновић рекао је да верује ће његова екипа бити најјача онда кад је најпотребније - у финалу Светског првенства на Новом Зеланду.

"Ово је један сјајан турнир за нас, нешто прелепо што се дешава Србији и српском фудбалу и оно што је најважније то је да ова деца показују да увек постоји светло на крају тунела и да, ако имаш јасан циљ и план како да до њега стигнеш, ништа није немогуће. Стигли смо до финала са Бразилом, осећај је неописив, али ми желимо да завршимо посао. Имамо испред себе најјачег могућег противника, али верујем да ће моји момци бити најјачи онда кад је најпотребније", рекао је Пауновић, преноси ФСС.

Фудбалери Србије и Бразила састају се сутра у финалу Светског првенства за играче до 20 година на Новом Зеланду.

"Моји играчи су хероји, шта год да ураде у финалу, јер су нам вратили наду да су чуда и даље могућа", додао је Пауновић.

Капитен репрезентације Предраг Рајковић навео је да ће он и његови саиграчи вероватно тек по повратку са Новог Зеланда бити свесни шта су урадили.

"Јако желимо да направимо тај последњи корак и да се попнемо на трон. Свесни смо да улазимо у историју, али историја памти највише победнике и шампионе. Ми желимо то да будемо, да донесемо нашем народу пехар, да се заједно са њима радујемо и да им се захвалимо за сву подршку коју осећамо иако смо на потпуно другом крају света", рекао је Рајковић.

Фудбалер Партизана Иван Шапоњић постао је један од хероја омладинске репрезентације на Новом Зеланду. Био је стрелац одлучујућих голова против Мађарске и Малија.

"Сви једва чекамо утакмицу са Бразилом. Чули смо да ће коначно бити стадион испуњен до последњег места и не постоји лепши тренутак за сваког играча него да пред 20.000 људи игра у финалу првенства света, па још са Бразилом. Нама је част што ћемо имати таквог противника, а још нам је већи изазов да таквог противника победимо. Можемо да поручимо Србији да ћемо и даље бити један тим, једно срце. Србијо, хвала ти на подршци, буди уз нас до краја", поручио је Шапоњић.

Андрија Живковић би требало да се нађе у најозбиљнијој конкуренцији за "Златног играча" Фифа У-20 првенства света на Новом Зеланду.

"Најежим се кад помислим ко је све био проглашаван за најбољег на свету у овом узрасту и била би ми велика част да се нађем у таквом друштву. Тренутно размишљам само о ономе што је испред нас, а то је Бразил, велики противник, велики изазов... Нећемо им одступити ниједног тренутка... Дошли смо по пехар и не враћамо се без њега", рекао је Живковић.

Репрезентативац Србије Немања Максимовић казао је да његова екипа препушта улогу фаворита Бразилу.

"Нека притисак буде на њима, ми ћемо играти онако како најбоље знамо и будите сигурни да им неће бити лако. Такмичење је веома исцрпљујуће, напорно, ја сам одиграо до сада свих 630 минута, али остало је снаге за још један корак. У финалу ће одлучити веће срце, али и хладна глава... Ми смо показали да имамо и једно и друго", навео је Максимовић.

Још једном, финале између Србије и Бразила игра се сутра од 7.00 у Окланду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару