Читај ми!

Лет "орлића" до полуфинала!

Омладинска фудбалска репрезентација Србије игра у среду против селекције Малија одлучујућу утакмицу за пласман у финале првенства света на Новом Зеланду. "Орлићи" су тако показали и доказали да су спремни за "орлове" као и да поседују квалитет и карактер и да се сасвим заслужено налазе ту где јесу.

Изабраници Вељка Пауновића упркос доброј игри поражени су на старту шампионата од Уругваја са 1:0. Иако је у том мечу Србија заслужила барем бод, српски репрезентативци неколико сјајних прилика ипак нису успели да материјализују.

Затим следи меч управо са Малијем, са којим се и састајемо у полуфиналу. Победом од 2:0 (1:0) направљен је велики корак ка пласману у нокаут фазу такмичења.

Голове за тим селектора Вељка Пауновића постигли су Сергеј Милинковић-Савић, из слободног ударца, у 27. минуту и Станиша Мандић у 74. минуту. Српски тим је могао и убедљивије да тријумфује, али неколико добрих прилика није искористио Иван Шапоњић, а добре шансе имали су и Мијат Гаћиновић и Немања Максимовић.

Наредни дуел је одлучивао о путнику у нокаут фазу такмичења. Савладан је Мексико са 2:0 головима Немање Максимовића у 2. и Андрије Живковића у 43. минуту и обезбеђен пласман у осмину финала Светског првенства.

Осмина финала – Србија је у правом трилер мечу савладала Мађарску са 2:1 (0:0) после продужетака.

У регуларном току утакмица је завршена резултатом 1:1, после врло драматичне завршнице у којој су се наши репрезентативци изборили за нерешен резултат. Стрелци су били Мерво у 57. минуту за Мађарску и Шапоњић у 90. за Србију.

После жестоке борбе "орлића" и сталним нападима са једним играчем мање, пласман Србији међу осам најбољих репрезентација на свету у узрасту до 20 година донео је Мађар Талабер аутоголом у 119. минуту, после центаршута Шапоњића.

Четвртфинале – Србија је после правог трилера у пенал завршници савладала Сједињене Америчке Државе са 6:5 и пласирала се у полуфинале. Победник је решен тек после девете серије, када је прво Предраг Рајковић одбранио ударац Џоела Соноре, да би одлучујући погодак постигао Немања Максимовић.

Историјски успех млади фудбалери Србије моћи ће да потврде у среду од 09.30 против селекције Малија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару