Читај ми!

Косановић: Циљ Новог Пазара је играње плеј-офа

Фудбалери Новог Пазара окупили су се и почели припеме за нову сезону Супер лиге Србије, а на првој прозивци тренера Милорада Косановића било је 20 играча.

Косановић је истакао да ће, за разлику од претходних, ове припреме бити краће, али да ће бити довољно времена да се његов тим уигра и спремно уђе у првенство.

"Имамо добре услове за рад у Новом Пазару и овде ћемо тренирати, али можемо имати проблема са играњем пријатељских утакмица јер се ниједна квалитетна екипа не припрема у близини. Због тога размишљамо да ли да одемо негде на 10-ак дана или да путујемо до Копаоника и играмо пријатељске утакмице са тимовима који се припремају на тој планини", рекао је Косановић новинарима.

Нови Пазар је прошле године освајањем петог места у Супер лиги остварио најбољи резултат у историји, а према најавама Косановића, први циљ у новој сезони је пласман у горњи део табеле и играње плеј-офа.

"Од нас се тражи да нападнемо изазак у Европу, али о томе можемо причати тек када видимо на које ћемо играче рачунати. Променити цео тим и напасти Европу није реално. За сада нам остаје 15-ак играча из прошле сезоне, али морамо решити питање још њих пет или шест. Када то завршимо, знаћемо какве су нам амбиције", наглашава Косановић.

Првом тренингу Новопазараца присуствовао је и један новајлија, офанзивни везиста из Грузије Иракли Гогинашвили (21) који долази из тамошњег клуба Саксан и који је уписао два наступа за младу селекцију те земље.

Осим њега, уговор са Новим Пазаром требало би ових дана да потпише и везиста Марко Ђаловић (29) који је до сада играо у казахстанском Жетису.

"Преговарамо са још неколико фудбалера, али је неозбиљно причати о именима док се све не заврши. Специфична је ситуација, сви слободни фудбалери из Србије желе да оду у иностранство, а тек када им то пропадне трче у наше клубове и нуде се. То није добро, нама су одмах потребни играчи и надам се да ћемо све решити у овој недељи", рекао је тренер Новопазараца.

Нови Пазар су до сада напустили Марко Јевтовић који је прешао у Партизан, као и Вук Сотировић, Дејан Русмир и Жељко Ђокић којима су истекли уговори и неће бити обновљени.

"Немамо конкретну трансфер листу, али фудбалери који су мало играли прошле сезоне су слободни. Са првотимцима којима су истекли уговори управа ће ових дана преговарати, а што се Матоса тиче, он је још увек у Бразилу, а иако има уговор са нама, он жели да пређе у већи тим. Све око одлазака и долазака ће бити јасније у наредних пар дана", изјавио је Косановић.

Супер лига Србије стартује 18. јула, а Нови Пазар ће у првом колу дочекати повратника у елитни ранг, ивањички Јавор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару