Победе Енглеске у Љубљани, порази Русије и Црне Горе

Енглеска после преокрета славила са 3:2 у Љубљани против Словеније. Руни за петама Бобију Чарлтону. Русија изгубила код куће од Аустрије са 1:0. Шведска савладала Црну Гору са 3:1.

Фудбалска репрезентација Енглеске победила је после преокрета у Љубљани Словенију са 3:2, у утакмици шестог кола Групе Е у квалификацијама за Европско првенство 2016. године и остварила шесту победу.

Словенија је повела у 37. минуту голом Миливоја Новаковича, а након тога два гола постигао је Џек Вилшир, у 57. и 73. минуту. Нејц Печник изједначио је у 84. минуту, а победу Енглеској донео је Вејн Руни два минута касније.

То је био Рунијев 48. гол за репрезентацију, чиме се изједначио са Гаријем Линекером на другом месту листе најбољих стрелаца државног тима. Испред њих је Боби Чарлтон са голом више.

У Групи Е Енглеска има максималних 18 бодова из шест утакмица и прва је на табели, а Словенија после трећег пораза заузима друго место са девет бодова.

У другој утакмици у тој групи, Естонија је у Талину победила Сан Марино са 2:0 и са седам бодова заузима четврто место на табели. Сан Марино је последњи са једним бодом.

Репрезентација Аустрије победила је у Москви Русију са 1:0, у утакмици шестог кола Групе Г и учврстила се на првом месту на табели. Једини гол постигао је Марк Јанко у 33. минуту.

Аустрија је прва на табели са 16 бодова, а Русија је после другог пораза трећа на табели са осам бодова.

У другој утакмици у тој групи, Лихтенштајн је на свом терену одиграо нерешено 1:1 са Молдавијом. Лихтенштајн је претпоследњи пети на табели са пет бодова, а Молдавија је последња са једном бодом.

Фудбалери Украјине победили су у Лавову Луксембург са 3:0, у утакмици шестог кола Групе Ц и задржали шансе за пласман на Европско првенство.

Украјина је повела у 49. минуту голом Артема Кравеца, а вођство је дуплирао Денис Гармаш у 57. минуту. Коначан резултат поставио је Јевхен Конопљанка у 86. минуту.

Украјина после шест кола зазузима треће место на табели са 12 бодова, а Луксембург је последњи са једним бодом.

Шпанија је, у гостима, минималним резултатом савладала Белорусију, голом Давида Силве, док је Швајцарска, такође на гостујућем терену, победила Литванију са 2:1.

Словачка је савладала Македонију са 2:1, док је Шведска била боља од Црне Горе са 3:1. Шведска је до полувремена водила са 3:0, прецизан је био Берг, а потом и Ибрахимовић два пута, а пораз Црне Горе ублажио је Дамјановић у другом делу игре.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару