Максимовић: Први овакав пенал у животу

Фудбалери Србије до 20 година изјавили су да су пресрећни због пласмана у полуфинале Светског првенства на Новом Зеланду и поручили да се неће зауставити на томе. Максимовић каже да му је ову први овакав пенал у животу.

Србија је после бољег извођења пенала победила селекцију САД са 6:5, а одлучујућих погодак са беле тачке постигао је Немања Максимовић.

"Био је ово мој први пенал у животу који шутирам у оваквим ситуацијама, а иако нисам био планиран, једноставно сам закорачио напред и решио да преузмем одговорност. Нисам се двоумио ни једног тренутка, био сам сигуран да ћу погодити", рекао је Максимовић за сајт ФСС.

Он је додао да је пласман у полуфинале СП велики успех за изабранике селектора Вељка Пауновића.

"Ово су предивни тренуци радости и среће, али у овом тренутку сам толико уморан да немам снаге превише ни да се радујем. Поново смо разбудили Србију, имали смо жељу да их мање "нервирамо", да победимо у регуларном делу, али Америка је била сјајан противник. У полуфиналу смо и то је огроман успех. Идемо даље", рекао је Максимовић.

Голман и капитен репрезентације Прегдраг Рајковић истакао је да је био сигуран у победу "орлића".

"Ово су невероватне утакмице, које се никад не заборављају. Било је тешко у сваком погледу, противник квалитетан, време нам није ишло на руку, дувао је јак ветар. Током утакмице нисам имао баш много посла, али сам сачувао концентрацију да у 90. минуту одбраним нашу мрежу после ударца Рубина и то је била њихова најбоља прилика", рекао је Рајковић.

Мало је недостајало да Рајковић од јунака постане трагичар, пошто је промашио један од одлучујућих пенала. Ипак, Звездин чувар мреже је на крају поново одлично интервенисао и у деветој серији зауставио шут противника.

"Жао ми је што сам промашио пенал, у последњем тренутку сам променио страну, нисам погодио мрежу, али сам убрзо исправио грешку и успели смо да се пласирамо у полуфинале.. Пенал серија је лутрија и неизвесност, али ја сам био апсолутно сигуран да ћемо проћи", нагласио је Рајковић.

Један од најбољих српских фудбалера на овом шампионату Сергеј Милинковић-Савић морао је игру да напусти пре краја због лакше повреде.

"Осетио сам у финишу утакмице проблеме са листовима и најкоректније је било да уступим место некоме ко може квалитетно да одигра до краја. Мислим да смо заслужили ову победу, која је требало да дође и много раније, међутим нисмо искористили прилике. Дошло је до пенала, које је било јако тешко гледати са клупе", рекао је Милинковић-Савић.

Леви бек Немања Антонов рекао је да је његов тим извојевао тешку, али сасвим залужену победу.

"Било нам је веома тешко на терену, видело се да смо се прилично истрошили у претходним утакмицама, па је можда то изгледало слабије него што је неко очекивао, али физички и тактички смо максимално испоштовали све захтеве селектора Пауновића. Није нас хтео гол, али заслужили смо ову победу и пласман у полуфинале", рекао је Антонов, коме нога није задрхтала ни код пенал серије.

"Нећемо још да славимо, посао нисмо завршили, а надам се да смо поново донели радост у срца свих Срба, како у отаџбини, тако и на Новом Зеланду, где имамо сјајну подршку", додао је Антонов.

Србија ће у полуфиналу играти против репрезентације Малија, док ће се у другом полуфиналу састати Сенегал и Бразил.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару