Читај ми!

Караџић најавио изборе на свим нивоима

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић најавио је да би јулу могла бити одржана ванредна сединица на којој би једна од тачака дневног реда била избори на свим нивоима у тој организацији.

Караџић је на седница Извршног одбора у Спортском центру у Старој Пазови информисао чланове да планира сазивање седнице у првој половини јула.

До тада председник ФСС обавиће разговоре са свим председницима регионалних савеза да би били усклађени ставови око евентуалних ванредних избора на свим нивоима, што подразумева време и процедуру за одржавање око 400 седница скупштина у базама.

"Нико не треба да се боји избора. Уз поштовање процедуре, сви треба да проверимо легитимитет, од најнижих до највишег нивоа фудбалске власти", рекао је Караџић за сајт ФСС.

На Извршном одбору дискутовано је и о ситуцацији у Фудбалском савезу Војводине о којој су чланове информисали председник ФСВ Драган Симовић и Марјан Рнић.

"Констатовано је грубо кршење Статута и у складу са чланом 81. и чланом 82. ФСВ биће упозорен на неправилности званичним писаним документом, који ће им бити упућен у хитном року. Од Фудбалског савеза Војводина затражено је да отклони све недостатке, а уколико то не учини, Извршни одбор ФСС је дао овлашћцење Одбору за хитна питања ФСС да уведе привремене мере у Фудбалски савез Војводине", наводи се у саопштењу.

У наставку седнице комесар за интегритет ФСС Миловој Мирков обавестио је чланове Извршног одбора ФСС о пристиглој документацији УЕФА у вези сумњи на регуларност утакмица у Суперлиги.

Једногласно је закључено да сви званични документи УЕФА, као и резултати интерне истраге комесара за интегритет, буду послати тужилаштву на даљи поступак. Чланови Извршног одбора ФСС неће коментарисати ништа по том питању, а све у циљу ваљане и правовремене истраге званицног органа Републике Србије. Истовремено усвојена је иницијатива да се формира специјално тело, састављено од представника тужилаштва, полиције и Фудбалског савеза Србије, које ће се убудуће бавити свим оправданим сумњама у регуларност утакмица.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару