"Орлови" се окупили у Старој Пазови

Фудбалска репрезентација Србије окупила се у Старој Пазови на почетку припрема за пријатељску утакмицу против Азербејџана и квалификациони меч за Првенство Европе против Данске.

У Спортском центру Фудбалског савеза Србије појавили су се сви играчи осим Бранислава Ивановића и Немање Матића, који ће се због обавеза у Челсију националном тиму прикључити у четвртак.

Селектор Радован Ћурчић тренутно може да рачуна на 21 играча:

Голмани: Владимир Стојковић (Макаби Хаифа), Жељко Бркић (Каљари), Живко Живковић (Партизан)

Одбрана: Душан Баста (Лацио), Ненад Томовић (Фјорентина), Никола Максимовић (Торино), Матија Настасић (Шалке), Стефан Митровић (Фрајбург), Александар Коларов (Манчестер сити), Иван Обрадовић (Мехелен)

Везни ред: Радосав Петровић (Динамо Кијев), Љубомир Фејса (Бенфика), Немања Гудељ (Ајакс), Лука Миливојевић (Олимпијакос), Филип Ђуричић (Саутемптон), Адем Љајић (Рома), Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Филип Костић (Штутгарт).

Напад: Александар Митровић (Андерлехт), Лазар Марковић (Ливерпул), Петар Шкулетић (Локомотива Москва)

"Меч против Данске је веома битан за наш положај на табели. То је можда пресудна утакмица за нашу судбину у овим квалификацијама. Бодови су нам неопходни. Искрено, велики сам оптимиста пред сусрет са Данском, јер не можемо поновити тако слабу игру као у Београду", рекао је Петровић по доласку у спортски центар.

Дебитант у репрезентацији Живко Живковић рекао је да је спреман да ускочи у тим ако се то буде од њега тражило.

"Имао сам добру полусезону иза себе. Ово је и награда за мене што сам дошао у тако пробрано друштво. Прошао сам много селекција и ово ми није ништа страно. На мени је да се докажем и да убедим селектора да није погрешио што ме је позвао", рекао је голман.

После четири одиграна кола Србија се налази на четвртом месту на табели са само једним освојеним бодом, а испред ње су Португалија (девет), Данска и Албанија (по седам).

Утакмица против Азербејџана игра се 7. јуна у аустријском Санкт Пелтену, а дуел са Данцима, на програму је 13. јуна у Копенхагену.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару