Читај ми!

Додић: Не мењам Ћурчићеве принципе и праксу

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије Младен Додић неће мењати принципе и праксу у раду коју је установио његов претдходник Радован Ћурчић.

За селектора младог националног тима Додић је именован 23. децембра, након што је Ћурчић преузео кормило А репрезентације.

"Ћурчић је установио најбољи приницип у фудбалу, а то је да увек играју најбољи, без обзира на околности и избор играча. Са њим имам одличну сарадњу годинама уназад, још из времена када сам радио у Јавору из Ивањице. Добро познајем играче које је он одабрао за минуле квалификације. То је јака и добра група момака, веома мотивисана и радна. Треба наставити тамо где је у раду са њима прекинуо Ћурчић", рекао Додић у првом обраћању јавности после избора на нову функцију.

Нови селектор "српских нада" сматра да ће основни циљ младе репрезентације на Европском првенству у јуну у Чешкој бити пролаз групне фазе и пласман у полуфинале.

"Добили смо јаку групу са Немачком, Данском и домаћином Чешком. На европском првенству нема поправног, као што је то могуће у квалификацијама. Из тог основног циља проистичу и други, рекло би се, виши. Испуњењем првог циља дошли би и до другог, а то је пласман на Олимпијске игре у Рио де ЗЗанеиру следеће године", казао је Додић.

Он је навео да неће имати много могућности да експериментише или проверава нове снаге и да ће ослањати на постојећи избор играча.

"Ми ћемо до почетка ЕП имати само две провере. Крајем марта, 27. и 31, имаћемо два термина за одигравање међународних утакмица. У првом ћемо дочекати Шведску, а четири дана доцније гостоваћемо у Италији. До почетка окупљања пред ЕП нећемо имати других прилика да тренирамо или играмо утакмице", изнео је Додић део плана.

Млади тренер сматра да ће имати добру комуникацију са селектором А репрезентације.

"Сигуран сам да ћу увек, ако се за то буде питао Ћурчић, имати на располагању све играче који заслужују да носе државни дрес,. Све играче на које он у одређеном тренутку не буде рацунао, моћи ћу да позовем у млади тим", рекао је Додић, додајући да је до почетка ЕП преостало мало времена за неко велико експериментисање.

"Нема ни потребе за тим, с обзиром на све оно што је до сада урађено у младом тиму. Не треба мењати оно што је добро, а видели смо да се у квалифиакцијама све добро завршило", констатовао је Додић.

Он сматра да је претходни селектор младе репрезентације трасирао пут успеха, остављајући јасне принципе, које треба поштовати и тим путем треба наставити.

"Са тако квалитетном екипом, као што је наша, треба наставити да се ради. Наши момци су показали да могу равноправно да играју са сваком јаком селекцијом у Европи. То нам улива оптимизам и веру у себе. Вера у сопстевене могућности је пола успеха", истакао је Додић.

Један од његових првих непосредних послова биће да формира нови стручни штаб младе репрезентације, а, како је најавио, то ће се брзо догодити.

"Чекао сам да се прво конституише струцни штаб А репрезентације. Верујем да ћемо већ наредних дана бити у прилици да саопштимо имена мојих првих сарадника", обећао је Додић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару