Читај ми!

"Нула" за опроштај од Европе

Фудбалери Партизана опростили су се од Лиге Европа утакмицом без голова против Астераса. Велика жеља и бројне прилике фудбалера Партизана нису донели жељену победу у Хумској.

У последњем колу групне фазе такмичења у Лиги Европе, фудбалери Партизана играли су вечерас у Београду против грчког Астераса нерешено 0:0 и опростили се од Европе са два освојена бода, као четвртопласирани у Ц групи.

Црно-бели су најављивали да ће урадити све да коначно забележе победу у еврокуповима и имали су доста шанси да је остваре, али су захваљујући изузетно лошој завршници пропустили још једну прилику. Тако је протекла и пета година без европобеде Партизана. Последњи пут црно-бели су у еврокупу освојили сва три бода 16. децембра 2009. против Шахтјора.

Вечерашња утакмица личила је на већину дуела које Партизан на свом стадиону игра у првенству Србије, јер су се Грци углавном бранили, мада су у првом и последњем минуту сусрета имали стопостотне прилике за гол.

Партизан је, с друге стане, имао бар четири-пет шанси, а најбољу је пропустио Никола Нинковић у 47. минуту, када је шутирао са ивице петерца и погодио стативу. Имао је Нинковић још две одличне прилике, а победу црно-белима могао је да донесе и Петар Шкулетић, али је и он три пута лоше реаговао када је требало да заврши добре акције.

Учинком у Лиги Европе ни играчи ни навијачи не могу да буду претерано задовољни, јер је утисак да је Партизан могао и морао више од овога што је остварио. Разлога за колико-толико задовољство има само клупски благајник, јер ће на крају сезоне у Хумску стићи милион и по евра,колико вреди пласман у Лигу Европе и два освојена бода.

Пре почетка утакмице минутом ћутања је одата пошта легендарном фудбалеру Партизана и репрезентатицу Југославије Благоју Пауновићу, који је јуче преминуо.

Овако је протекао меч: 

20.55 - Крај меча. Партизан - Астерас 0:0.  

20.50 - Најбоља шанса на мечу, за госте. Милан Лукач је мајсторски одбранио ударац резервисте Маце и спасио гол Партизана. 

20.30 - Шкулетић се изборио за добру позицију после контре Партизана, али је непрецизно шутирао. Имао је нападач Партизана још две сасвим солидне прилике, али није успео да затресе мрежу гостију.

20.08 - Партизан наставља да притиска противника. Поново је у шанси Нинковић шутира са ивице шеснаестерца, али поново неуспешно.  

20.06 - Велика шанса за црно-беле. Шкулетић је прошао по левој страни, солидан центаршут, на лопту је налетео Нонковић, али је са 5-6 метара погодио само стативу. 

20.04 - Почело је друго полувреме. 

19.50 - Полувреме. Партизан је, може се рећи, бољи ривал од Астераса. Има лопту у ногама, има иницијативу, неколико изгледних прилика, али на одмор ће без награде за труд - резултат је 0:0. 

19.24 - После узбудљивих уводних минута, нешто мирнији део утакмице. Партизан има лопту у ногама, неколико покушаја да угрози гол гостију, али неуспешних. 

19.09 - Одлична шанса за Нинковића, преварио је Санкареа, али је лоше шутирао.  

19.03 - Већ у првом минуту Астерас ствара саљвршену прилику, али Бакасетас није успео да смести лопту у мрежу. На другој страни дивна акција Партизана, Шкулетић грудима спушта лопту за Нинковића, који шутира из прве са двадесетак метара, али Теодоропулос брани његов ударац.

19.00 - После минута ћутања за легендарног Благоја Пауновића, почела је последња Партизанова утакмица у "Европи" ове сезоне. 

18.30 - Познати су састави тимова. Партизан: Лукач, Волков, Станковић, Бранко Илић, Петровић, Дринчић, Марковић, Живковић, Нинковић, Грбић, Шкулетић. Астерас: Теодоропулос, Пантелијадис, Зисопулос, Санкаре, Луј, Мунафо, Јаниотас, Цоканис, Тие Би, Бакасетас, Баралес.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи