Читај ми!

Терзић: Титула важна, али опстанак клуба важнији

Звездан Терзић је оценио да је пред новом управом Црвене звезде тежак задатак – да одлучи да ли ће на пролеће јурити титулу и онда да се у јуну суоче са 60 милиона евра дуга, или да подмладе тим и за три године са Звездином децом играју у Лиги шампиона.

Функционер Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да ће нова управа имати задатак да одреди стратешки циљ и донесе одлуку да ли је у овом тренутку важнија тутула или решавање нагомиланих финансијских проблема.

"Избор председника, а извесно је да ће то бити Светозар Мијаиловић, само је први корак ка консолидацији клуба. Већ 21. децембра следи седница Скупштине, а потом и конституисање новог Управног одбора. Звезди су потребни нови људи са новом енергијом, који ће одлучити да ли ћемо на пролеће јурити титулу и онда да се у јуну суочимо са 60 милиона евра дуга, или да подмладимо тим и за три године са Звездином децом играмо у Лиги шампиона", рекао је Терзић новинарима на стадиону Црвене звезде непосредно након почетка председничких избора.

Он је додао да је лично за другу опцију, иако разуме очекивање многих у клубу али и навијача да се екипа увек бори за титулу.

"Шест месеци сам у Звезди и стално понављам колико је тешка финансијска ситуација. Можда људи и не разумеју, али са 50 милиона дуга за нас је велики успех и што се такмичимо. Шест бодова колико Партизан тренутно има предности – достижно је, можемо да доведемо седам-осам искусних играча и освојимо титулу, али мислим да је важније да се усвоји план, и тврдим да је могуће да већ за годину дана преполовимо дуг", навео је Терзић.

Према његовим речима, тренер Ненад Лалатовић има његову пуну подршку, али не пита се само он – него ће коначну реч дати нови Управни одбор.

"Ми смо ове јесени изгубили само једну утакмицу, и то од Партизана, а сви су видели да је и тај резултат могао да буде другачији, у нашу корист. Не смемо да заборавимо ни крађе у Крушевцу и Крагујевцу, као ни чињеницу да је Партизан практично сачувао тим од прошле сезоне, а нама је отишло шест најбољих играча", истакао Терзић.

Он је додао да ће у зимском прелазном року сигурно бити реновирања тима и нагласио да ће учинити све да Словенац Нејц Печник, који је пример правог професионалца, остане на Маракани.

Црвена звезда је јесењи део сезоне завршила на другом месту на табели са шест бодова мање од лидера, Партизана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи