Читај ми!

Данијел ван Бујтен завршио каријеру

Белгијски фудбалски репрезентативац Данијел ван Бујтен саопштио је да је завршио играчку каријеру. Ван Бујтен има 36 година, а без клуба је од јуна када му је истекао уговор са минхенским Бајерном.

Снажни дефанизвац одбио је понуде неколико немачких и француских клубова, као и белгијског шампиона Андерлехта, који му је понудио милион евра за годину дана.

"Када се обавежем неком пројекту, дам све од себе. Тело ми говори да више нисам способан за то и не желим да изневерим очекивања клуба као што је Андерлехт", написао је Ван Бујтен у писму, које је пренела агенција.

Са Бајерном је освојио Лигу шампиона, по четири титуле првака Немачке и национална купа, Уефа Суперкуп, два Суперкупа Немачке и СП за клубове.

Пре Бајерна играо је за Хамбург, Манчестер Сити, Олимпик Марсеј, Стандард и Шарлроа.

За репрезентацију Белгије одиграо је 84 утакмице и постигао 10 голова.

Последњи меч у каријери одиграо је на Светском првенству у Бразилу, када је репезентација Белгије у четвртфиналу изгубила од Аргентине резултатом 1:0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи