Читај ми!

Неславан крај хрватског шампионата

Судија Иван Бебек прекинуо меч последњег кола хрватског шампионата, између Динама и Хајдука, због непримереног понашања навијача на трибинама. Динамо, ипак, прославио девету узастопну титулу, а шампионски пехар подигао Јосип Шимунић.

Дерби утакмица последњег, 36. кола шампионата Хрватске између Динама и Хајдука прекинута је данас у 84. минуту непримереног понашања навијача на трибинама.

У тренутку прекида резултат је био 1:0 за Динамо, а ово је први пут у историји хрватске лиге да је утакмица прекида из тог разлога, пренела је Хина.

Сусрет се играо на стадиону у Максимиру, а судио је пред 5.000 гледалаца Иван Бебек из Ријеке, док је једини погодак на утакмици постигао Јерко Леко у 78. минути.

Утакмица која није ни о чему одлучивала, јер је Динамо већ одавно осигурао прво место, а Хајдук не може бити слабије пласиран од трећег места, била је занимљива једино по томе хоће ли навијачи допустити да се одигра до краја.

Арбитар Иван Бебек из Ријеке добио је пре почетка меча јасна упутства да утакмицу "мора прекинути" уколико навијачи буду узвикивали расистичке или хомофобне пароле, пише Хина.

Бебек је први пут у 38. минуту због непримереног навијања за кратко прекинуо сусрет, али како је до краја првог полувремена остало још мало времена огиграло се 45 минута игре.

Да намерава да доследно примењује правила, Бебек је показао већ у 48. минуту када је због поновљеног непримереног понашања послао играче у свлачионицу и означио десетоминути прекид утакмице.

Ни у наставку навијачи, ни након поновног упозорења службеног спикера, нису престали са непримереним навијањем којим су "тражили прекид утакмице".

Он се и догодио у 84. минуту, када је Бебек по трећи пут означио прекид и дефинитивно означио крај утакмице.

Како је одиграно више од 80 одсто утакмице, прекинути меч биће регистрован постојећим резултатом 1:0 за Динамо.

И поред прекида, Динамо је прославио девету узастопну титулу првака Хрватске, а на утакмици се од дреса загребачког тима опростио Ален Халиловић који одлази у Барселону.

Председник ХНС-а Давор Шукер уручио је по завшетку утакмице играчима и стручном штабу Динама медаље и победнички пехар, који је подигао капетан "модрих" Јосип Шимунић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару