Фудбалери Звезде и ОФК Београда на насипу у Галовици

Као што је и најављено, у акцији спашавања Србије од поплава су се јутрос укључили и фудбалери Црвене звезде и комплетан стручни штаб. На истом месту су и фудбалери ОФК Београда.

Судбина је хтела да се уместо на терену Маракане, фудбалери Црвене звезде и ОФК Београда састану у Галовици, у одбрани насипа против поплава.

Испред нашег највећег стадиона јутрос се окупио велики број људи који су се ставили на располагање својој земљи, и људима у невољи.

Првобитни план је био да се јутрос крене пут Шапца, али како је у град у Мачви стигао више него довољан број доброваљаца, црвено-бели су се упутили на критичну локацију у Београду.

Тренутно се комплетна експедиција клуба са првотимцима, тренерима и осталим члановима клуба налази у месту Галовица између новобеоградског Блока 45 и Сурчина где помажу у утврђивању насипа на Сави како вода не би продрла према Новом Београду.

У Галовицу су стигли и фудбалери ОФК Београда. У кородинацији са МУП-ом Србије и Романтичари су одустали од пута у Шабац и упутили се ка Галовици.

Клуб се организовао у току дана и на челу са комплетним руководством, стручним штабом првог тима, тренерима из омладинске школе, запосленима, али и уз ветеране и навијаче, послао два аутобуса са 80 добровољаца пут Савског насипа.

Џајић: Свако да помогне на свој начин

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић изјавио је да је акција првотимаца црвено-белих само логична реакција на несрећу која је задесила Србију.

"Мислим да је ово логичан епилог свега, ситуација у земљи је таква да свако треба да помогне на свој начин. Мислим да не треба придавати посебну важност овоме што радимо, јер то је нормално понашање за сваког грађанина ове земље, па тако и Црвене звезде. Дошли смо да дамо допринос, сви смо се одазвали. Ако буде потребе, ићи ћемо и на друге акције", рекао је Џајић.

Првобитно је било предвиђено да фудбалери, чланови стручног штаба и руководство Црвене звезде оду у Шабац и тамо помогну у одбрани насипа, али је тамо већ било довољно добровољаца.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару