Дејан Станковић скупља помоћ за угрожене

Човек са највише наступа у националном фудбалском тиму, Дејан Станковић, кренуо је у акцију сакупљања помоћи за људе угрожене катастрофалним поплавама у Србији.

Бивши капитен фудбалске репрезентације Дејан Станковић почео је са сакупљањем помоћи за људе из подручја погођених поплавама.

Станковић је у суботу разговарао са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и финализирају се детаљи о хуманитарној помоћи коју ће нова фондација "Дејан Станковић за Србију" у наредним данима допремити угроженом становништву Србије.

Фондација ће окупити српске спортисте из земље и иностранства који желе да помогну, а средства која се прикупе биће намењена за куповину намирница, одеће и лекова, као и за санацију након завршетка трагичних непогода које су задесиле Србију.

"Нисам у Србији, али ме боли мука коју наши људи проживљавају, саосећање је огромно и желим да помогнем на све начине на које могу. Спортисти су увек уз свој народ, то нам је најважније и тако је и сада. Жеља ми је да искористим свој углед да помогнем Србији и да окупим што више спортиста из иностранства који су изразили жељу да помогну. У оваквим тренуцима, потребе угрожених сви морамо да ставимо испред својих потреба и дамо све од себе да помогнемо да се ублажи трагедија која је задесила нашу земљу", рекао је Станковић у разговору са Удовичићем.

Министар Удовичић је у име владе захвалио Станковићу, али и свим спортистима који заједно са осталима даноноћно бране Србију од катастрофе која нас је задесила и истакао да ће помоћ наших спортиста одмах бити распоређена тамо где је најпотребније.

"Грађанима Србије је потребна помоћ и за сваку је похвалу оваква иницијатива. Дејан је још једном показао да има велико срце. Ово је сјајан људски чин. Желим и да захвалим свим нашим спортистима, спортским савезима, клубовима, канцеларијама за младе, полицији, војсци, ватрогасцима и свима који бране своју земљу и који су се даноноћно ангажовали на свим подручјима погођеним поплавама. Апелујем на све наше спортисте у иностранству да се окупе око ове Дејанове иницијативе и помогну нашим грађанима у овим тешким тренуцима", рекао је Удовичић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару