Ћурчић објавио списак за Израел и Аустрију

Младу репрезентацију Србије очекују два пријатељска меча против Израела и Аустрије, а селектор Радован Ћурчић је саопштио списак фудбалера на које рачуна за те мечеве. Једини дебитант - Милан Рудић.

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић саопштио је списак играча за предстојеће пријатељске утакмице са Израелом и Аустријом.

Млада селекција Србије одиграће две пријатељске утакмице као припрему пред за квалификационе мечеве за Европско првенство 2015. године - са селекцијом Израела 23. маја на стадиону Чукаричког и са репрезентацијом Аустрије 29. маја у Мелеку.

"Познато је да у овом периоду и А селекција и омладинска селекција играју своје утакмице и ми нисмо могли да имамо на располагању неке играче... Формирали смо групу која већ годину и по дана фигурира у нашој младој репрезентацији. Једино ново име у овом тренутку је Милан Рудић из словачког Тренчина", рекао је Ћурчић.

"Пратили смо га и одлучили се за њега у овом тренутку с обзиром да имамо проблема на позицији централног бека и левог бека. Ново име је такође и трећи голман, Стефан Чупић, који је био са нашом златном омладинском репрезентацијом у Литванији", додао је Ћурчић.

Селектор младе репрезентације је објаснио зашто су Израел и Аустрија изабрани за противнике.

"Желели смо што јаче противнике с обзиром да нас очекују две тешке утакмице у септембру. И Израел и Аустрија су други на табели у својим квалификационим групама. Ради се о веома квалитетним тимовима па су пред нама две озбиљне провере, које позивају на моблиност и на велики и озбиљан рад", рекао је он.

Ћурчић се суочава са још једним проблемом - како су утакмице последња два кола Супер лиге Србије отказане због временских непогода и не зна се када ће бити одигране, постоји проблем преклапања термина са пријатељским утакмицама.

"Специфична је ситуација. Због ванредне ситуације нисам у могућности да вам кажем ко ће бити на окупљању у понедељак у 10 сати", додао је Ћурчић.

Млада репрезентација Србије неће путовати ни у Бјељину где је требало да реализују предстојеће припреме, објављено је на сајту Фудбалског савеза Србије.

На списку играча за мечеве с Израелом и Аустријом налазе се:

Голмани: Марко Дмитровић (Ујпешт), Никола Перић (Јагодина), Стефан Чупић (ОФК Београд);

Одбрана: Марко Петковић (Црвена звезда), Филип Стојковић (Чукарички), Александар Пантић (Виљареал), Лазар Ћирковић (Рад), Урош Витас (Гент), Богдан Планић (ОФК Београд), Немања Петровић (Партизан), Милан Рундић (Тренчин);

Средина терена: Горан Чаушић (Манисаспор), Срђан Мијаиловић (Кајзериспор), Александар Ковачевић (Црвена звезда), Дарко Брашанац (Партизан), Немања Радоја (Војводина), Филип Ђуричић (Бенфика), Славољуб Срнић (Чукарички), Филип Малбашић (Партизан), Филип Костић (Гронинген);

Напад: Урош Ђурђевић (Витесе), Александар Пешић (Јагодина), Александар Чаврић (ОФК Београд), Никола Стојиљковић (Чукарички).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару