Рома дебаклом поклонила титулу Јувентусу!

Јувентус слави нову титулу шампиона Италије! Рома декласирана у мечу са дављеником са Сицилије (4:1) и тако се опростила од скудета. Сампдорија поражена од Парме. Сјајан меч Удинезеа и Ливорна. Милан славио у Дербију дела Мадонина.

Фудбалери Катаније декласирали су Рому са 4:1 (2:1) у 36. колу Серије А и сачували теоретске шансе да остану у елитном италијанском друштву.

Сва четири гола за домаћи тим постигли су Аргентинци, а два у првом полувремено дело су Маријана Иска. Франческо Тоти је смањио разлику, а још два поготка у наставку постигли су Бергесио и Баријентос.

Ово значи да у Торину већ могу да славе трећу узастопну титулу, пошто имају осам бодова више од „вучице", два кола пре краја шампионата. Јувентус свој меч 36. кола са Аталантом игра у понедељак.

Сампдорија Синише Михајловића наставила је са променљивим играма ове сезоне, пошто је поражена на гостовању у Парми са 2:0.

Удинезе и Ливорно одиграли су занимљиву утакмицу са чак осам голова, од чега седам у првом полувремену - 5:3.

Фудбалери Милана савладали су екипу градског ривала Интера са 1:0, у преосталој недељној утакмици 36. кола италијанске Серије А.

Велики градски дерби није испунио очекивања на Сан Сиру, постигнут је само један гол, а Милан је макар мало ублажио "ране" навијачима у разочаравајућој сезони.

Скочио је на осмо место и сачувао наду да би могао у квалификације за Лигу Европе, док је Интер остао на петој позицији која директно води у то такмичење.

Гол одлуке постигао је Де Јонг средином другог полувремена, када је после центаршута ударцем главом из близине матирао голмана Хандановића. 

Резултати:

Удинезе - Ливорно 5:3

Катанија - Рома 4:1

Кјево - Торино 0:1

Ђенова - Болоња 0:0

Парма - Сампдорија 2:0

Милан - Интер 1:0 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару