Дел Пјеро жељан изазова

Чувени Дел Пјеро није још одлучио где ће наставити каријеру. Напустио је Сиднеј, како каже, жељан нових изазова. Иако има 39 година још увек је жељан игре и не жели да окачи копачке о клин. Понуде, за сада, стижу из САД и Јапана. Међутим, он још није одлучи где ће наставити каријеру.

Легандарни фудбалер Јувентуса Алесандро дел Пјеро рекао је да је недавно напустио екипу Сиднеја јер му је потребан нови изазов у каријери. Признаје да је италијански фудбал у кризи, али је изразио наду да ће се вратити на стари пут. Причао је о томе шта ће памтити, за чим жали.

"Звучи банално, али што сте даље од своје земље, то више цените неке ствари. Схватите да понекад не знате да цените довољно то што имате", рекао је 39-годишњи Дел Пјеро на почетку разговора за магазин Авенире из Болоње. Интересовање за Дел Пјера до сада су показали тимови из Јапана и САД.

"Још нисам донео одлуку. Није ми важан само фудбал, већ и пројекат који одређени клуб зацрта, то јест да ли ћу имати прилику да направим нешто велико и ван терена. Тако је било и у Аустралији. Нећу да радим само за клуб, већ за цео фудбалски свет. Хоћу нешто ново", поручио је Дел Пјеро.

Он је из Јувентуса отишао 2012, после 19 година проведених у дресу торинског клуба.
"Толико тога се променило у мом животу, али не и страст коју осећам према спорту. Завршио сам се одређеном врстом фудбала онда када сам одиграо последњи меч у Јувентусу. Знам да не могу да играм заувек, али још сам гладан фудбала", навео је он.

Дел Пјеро је признао да је италијански фудбал тренутно у кризи, али је навео да верује како може да се врати на стари пут. На питање чега му је највише жао у досадашњој каријери, Дел Пјеро је рекао:

"Не желим ништа да заборавим. Жалим због изгубљеног финала ЕП са Италијом и финала Лиге шампиона са Јувентусом. Наравно, најлепши тренутак за мене, као и за сваког играча, јесте када смо подигли пехар намењен светском прваку".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару