Стојановић: Без тензија до победе над Радом

Тренер фудбалера Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је да мисли да је његова екипа успела да смири тензије после пораза у дербију и да у предстојећој утакмици са Радом нема право на кикс.

Словеначки стручњак на клупи Црвене звезде Славиша Стојановић очекује победу против Рада у суботу и повратак на победнички колосек.

"Право на кикс више немамо и у том правцу размишљамо о предстојећој утакмици, уз дужно поштовање према екипи Рада. Наш циљ је добро познат и сви смо усредсређени само на то", рекао је Стојановић на конференцији за новинаре на Звездином стадиону, уочи сутрашње утакмице са Радом.

Звезда је у прошлом колу изгубила од Партизана са 2:1, чиме је "вечити" ривал смањио заостатак на три бода.

"Протеклу недељу смо искористили за смањивање тензија и мислим да смо успели у томе. Такве ствари се дешавају и сада морамо да покажемо још већу стабилност. Када знаш шта желиш, ништа не може да те омете на том путу", рекао је он.

Звездини фудбалери су у утакмици са Партизаном промашили два пенала, што је укупно седам од 11 изведених ове сезоне.

"Волео бих да је другачије, та бројка је запањујућа. Како смо у нечему добри, тако смо по овом питању катастрофални. Радимо на томе, али једно је тренинг, а друго психа играча у том тренутку", навео је Стојановић.

За утакмицу са Радом неизвестан је наступ капитена Ненада Милијаша.

"Милијаш је добио ударац у ногу на тренингу, баш је незгодно и ружно је изгледало када је скинуо копачку. Два дана му је била отечена нога и видећемо да ли ће бити у саставу", рекао је тренер црвено-белих.

Штопер Црвене звезде Дејан Келхар рекао је да његова екипа у преостале четири утакмице до краја шампионата мора да покаже карактер.

"Знамо шта очекујемо и шта би требало да урадимо. Поштујемо сваку екипу, али се надам да ћемо испунити свој циљ. Свесни смо шта смо имали у рукама и сада морамо да покажемо карактер до краја и сваку утакмицу 'изгурамо' како треба", рекао је Келхар.

Утакмица 27. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Рада игра сe у суботу од 19.30.

Звезда је прва на табели са 62 бода и има три више од Партизана, док Рад са 25 бодова заузима 14. место, које води у бараж за опстанак у лиги.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару