"Дама" без финала, мук на Местаљи!

Бенфика сачувала мрежу у реваншу (0:0) против Јувентуса па ће резервисати хотелски смештај у Торину за велико финале. Иако је деловало да Валенсија сигурно корача ка финалу, Стефан Мбија утишао Местаљу у четвртом минуту надокнаде (3:1). Бенфика без Марковића у финалу, због црвеног картона који је зарадио након што је замењен.

Како су протекли мечеви можете погледати овде.

Шта се догађало до утакмица у Валенсији и Торину, можете видети овде.

У великом финалу Лиге Европа састаће се Севиља и Бенфика.

Бенфика, за коју је од првог минута играо Лазар Марковић, одличном и храбром игром, уз сјајну тактику Жоржа Жезуса, сачувала је мрежу против Јувентуса у Торину (0:0).

Момци из Португала зналачки су затворили све прилазе голу Јана Облака, па се Јувентус мучио читавих 90 минута да дође до прилике.

Андреа Пирло, Артуро Видал и Пол Погба нису пронашли начин да откључају задњу линију Бенфике, која је имала свесрдну помоћ из везног реда.

Неколико добрих покушаја, пре свих један Пирлов из слободњака и један Видалов, Облак је сјајно одбранио, док је код покушаја Чилеанца Луисао избацио лопту са гол - линије.

Ипак, Бенфика је читав меч претила у нападу, желели су момци Жоржа Жезуса да играју фудбал са најбољом италијанском екипом, па смо у Торину гледали врло занимљив меч.

Лазар Марковић је играо до 86. минута, када га је заменио Миралем Сулејмани. Међутим, Марковић неће играти у финалу, јер се покошкао са Мирком Вучинићем крај аут-линије након измене, због чега су обојица "поцрвенели".

У другом полуфиналу, потпуно "луд" меч виђен је на Местаљи, где је Валенсија јурила предност Севиље од 2:0 из првог меча.

Ту предност су анулирали у првих 26. минута. Прво је Фегули постигао гол у 14, а затим Хонас у 26. минуту. За ерупцију одушевљења побринуо се Жереми Матје у 69. минуту.

Ипак, потпуни мук на Местаљи настао је у последњим моментима меча, јер је Стефан Мбија погодио у четвртом минуту надокнаде и тако одвео Андалужане у финале.

Велико финале Лиге Европе игра се 14. маја у Торину.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару