Читај ми!

Поражавајуће понашање пионира Воше

Фудбалски клуб Војводина и Министарство омладине и спорта осудили су понашање пионира новосадског клуба, који су на једној фотографији салутирали нацистичким поздравом.

Фудбалски клуб Војводина и Министарство омладине и спорта осудили су гест неколико пионира Новосађана, који су на једној фотографији салутирали нацистичким поздравом.

"ФК Војводина је непријатно изненађена непримереним понашањем дела својих младих играча након првенствене утакмице Пионирске лиге Војводине одигране против Бачке Тополе. ФК Војводина је кроз своју историју гајила најсветлије традиције нашег народа, а то је антифашизам", истиче се у саопштењу новосадског клуба.

Војводина подсећа и да је "велики број њених играча погинуо у Народноослободилачкој борби за време Другог светског рата, а на стадиону 'Карађорђе' од 1964. године са поносом стоји спомен-плоча са њиховим именима".

Клуб из Новог Сада наводи и да такво понашање деце која су чланови клуба не може да се третира као дечја игра.

"Клуб ће ангажовањем и разговорима са родитељима и децом указати на грешке и учинити све да се оне не понове", закључује се у саопштењу.

Гест пионира Војводине осудило је и Министарство омладине и спорта, које наводи да такав чин не сме да прође некажњено.

"Спорт мора бити нешто најчистије у нашем друштву, а клубови места где се деца уче правим и племенитим вредностима. Поражавајуће је да се било ко овако понаша, а још је трагичније ако су у питању омладинци једног фудбалског клуба", наводи се у саопштењу Министарства.

На Фејсбук страници организације "Антифашистичка акција Нови Сад" објављена је фотографија пионира Војводине у клупским тренеркама како салутирају начистичким поздравом. Од седам тинејџера рођених 1999. године који су на фотографији, четворица држе подигнуту руку.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару