Морињо не да титулу Ливерпулу!

Екипа Челсија је победила Ливерпул на Енфилду са 2:0, и тако сам финиш шампионске трке у Премијер лиги учинио изузетно занимљивим. Стрелци за тим Жозеа Мориња били су Демба Ба и Вилијан. Манчестер сити победио Кристал Палас истим резултатом.

Фудбалери Челсија савладали су у гостима Ливерпул са 2:0 у дербију кола енглеске Премијер лиге. Голове за екипу Жозеа Мориња постигли су Демба Ба у 45. и Вилијан у 90. минуту утакмице.

Ливерпул је добро почео утакмицу и контролисао игру у првом полувремену. Везни ред "црвених" је одлично функционисао и није дозволио фудбалерима Челсија да озбиљније угрозе њихов гол, а екипа са Енфилда имала је и неколико изгледних шанси да поведе.

У 14. минуту утакмице Ливерпул је у једном нападу имао две добре шансе да постигне погодак. Прво је након корнера изблокиран шут Џоа Алена, да би неколико секунди касније Мамаду Сако промашио гол са пет метара удаљености.

Ливерпул је у наставку полувремена наставио да врши притисак на Челси, међутим није успео да постигне гол.

У 37. минуту утакмице, гости из Лондона долазе до прве озбиљне шансе. Мохамед Салах се намештао на десној страни казненог простора, након чега је упутио дијагонални ударац, али је лопта на путу до гола погодила у руку Џона Фланагана, па су "плавци" одмах тражили пенал. Судија се није огласио.

У надокнади времена у првом делу утакмице, капитен Ливерпула Стивен Џерард прави велику грешку на средини терена, не успева добро да прихвати лопту и пада усред клизања. То користи Демба Ба и сам долази до казненог простора Ливерпула одакле постиже гол за свој тим.

У другом полувремену Ливерпул је покушао да стигне вођство Челсија, и од самог старта је нападао гол Марка Шварцера, али ни поред неколико добрих шанси домаћи играчи нису успели да стигну до жељеног изједначења.

У самом финишу меча Луис Суарес је извео центаршут, али је Бранислав Ивановић избацио лопту која је дошла до Вилијана, а овај је после контранапада постигао гол, и поставио коначан резултат.

После овог пораза, Ливерпул је и даље лидер у енглеској Премијер лиги, али је знатно отежао своју позицију у борби за титулу.

Два кола пре краја шампионата, екипа са Енфилда има 80 бодова, Челси је други са 78.

Сити славио на Селхарст парку

Фудбалери Манчестер ситија победили су Кристал Палас са 2:0. Стрелци за екипу Мануела Пелегринија били су Един Џеко у 4. и Јаја Туре у 43. минуту утакмице.

За "грађане" је свих 90 минута одиграо српски репрезентативац Алекасндар Коларов.

Манчестер сити је после данашње победе над Кристал Паласом, и пораза Ливерпула од Челсија, повећао шансе за освајање титуле првака Енглеске.

Кристал Палас је после овог пораза 11. на табели са 43 бода, и сигурно је обезбедио опстанак у првој лиги.

Манчестер сити је два кола пре краја шампионата и даље трећи на табели са 77 бодова, али има и утакмицу мање од Ливерпула и Челсија који заузимају прву, односно другу позицију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару