Читај ми!

Мајнц јури Лигу Европа, преокрет Бајерна

Победом над Нирнбергом од 2:0, фудбалери Мајнца остали су у трци за пласман у Лигу Европа. Бајерн два пута губио од Вердера, али на крају убедљиво победио. Реми Леверкузена и Дортмунда.

Фудбалери Мајнца победили су на свом терену Нирнберг са 2:0, у утакмици 32. кола Бундес лиге и остали у трци за пласман у Лигу Европа, док је шампион Бајерн из Минхена победио Вердер са 5:2. 

Мајнц је победио головима Шинђија Оказакија у 30. минуту и Кристофа Морица у 44 минуту.

После 15. првенствене победе, Мајнц је преузео шесто место од Борусије из Менхенгладбаха, од које има бод више, 50, али и утакмицу више.

Нирнберг је претпоследњи, 17. на табели са 26 бодова и предстоји му борба за опстанак пошто има бод више од последњег Брауншвајга и шест мање од Штутгарта, који на 15. месту није у опасној зони.

Бајерн, који је већ одбранио титулу у Бундес лиги, на свом терену је победио Вердер са 5:2. Екипа из Бремена повела је голом Теодора Гебре Селасија у 10. минуту, а изједначио је Франк Рибери у 20. минуту.

Арон Хант донео је ново вођство гостима у 36. минуту, а после тога Бајерн је преокренуо. Клаудио Пизаро постигао је голове у 53. и 57. минуту, а међу стрелце су се уписали још Бастијан Швајнштајгер у 61. и Арјен Робен у 74. минуту.

Бајерн је први на табели са 84 бодова и има 20 више и утакмицу више од Борусије из Дортмунда, а Вердер заузима 14. место на табели са 36 бодова.

Херта је победила Брауншвајг са 2:0, а нерешено су одиграли Волфсбург и Фрајбург, 2:2, као и Хофенхајм и Ајнтрахт, 0:0. 

Фудбалери Бајера из Леверкузена и Борусије Дортмунд играли су нерешено 2:2.

Домаћин је пропустио прилику да се победом учврсти на четвртој позицији која води у квалификације за Лигу шампиона, док је Борусија одиграла опуштено након што је обезбедила учешће у елитном клупском такмичењу.

Сва четири гола пала су већ у првом полувремену.

Српски репрезентативац у редовима "милионера" Милош Јојић био је стартер и играо је до 82. минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару