Читај ми!

Мирно око и на стадиону Партизана

Полиција је на основу оперативних сазнања да навијачи Партизана у договору са управом клуба планирају да прекину вечерашњи дерби, предузела велику акцију претреса и привођења навијача, рекао је Танјугу шеф београдске полиције Веско Милић. Председник црно-белих Ђурић демантовао да управа има везе са планирањем прекида.

22.45 - Стигао је и извештај МУП-а Србије: Приликом прегледа северне трибине, уочено је да је венац на заштитној огради премазан лепком. На лице места изашла је екипа Завода за заштиту здравља, на захтев комесара за безбедност ФСС-а , због чега је дошло до кашњења отварања улаза. Приликом прегледа јужне трибине у тоалету пронађено четири ранца са пиротехником, и то 80 бакљи и око 80 димних уложака. Приведено је 76 особа. Прекршајне пријаве су поднете против 37 лица, а кривичне против десет. Пре почетка утакмице дошло је до повређивања три полицијска службеника, код којих су констатоване лаке телесне повреде. Такође, једно лице се пријавило у Ургентни центар, код кога су констатоване лаке телесне повреде.

20.45 - Фудбалери Партизана подвргнути су полицијском претресу при доласку на стадион на утакмицу, а пре меча и у првом полувремену забележено је неколико инцидената, али меч није прекидан. Полицајци су фудбалере црно-белих претресали и отварали им торбе по изласку из клупског аутобуса. Пре почетка утакмице, хулигани са источне трибине гађали су бакљама фудбалере Звезде приликом загревања. Неколико бакљи је улетело у терен, али нико није погођен, преноси Танјуг.

19.50 -Неколико застава Црвене звезде запаљено је на јужној трибини.

18.00 - За сада је испред стадиона Партизана мирно, полиција држи ситуацију под контролом, претрес је ригорозан, наводно има и ухапшених, мада те информације још чекају званичну потврду...

17.38 - Ипак, према незваничним информацијама могуће је да је полиција обавила "претрес" приликом поласка црно-белих из Спортског центра Телеоптик, где су били у карантину уочи утакмице.

17.30 - Полиција није претресала фудбалере Партизана приликом уласка на стадион, упркос ранијим најавама да ће се то десити, због информација да управа црно-белих у договору са навијачима припрема прекид 146. вечитог дербија. Како јавља репортер Танјуга фудбалери црно-белих ушли су на стадион у Хумској као и сваки претходни пут, баш као и играчи Црвене звезде.

16.30 - Туча навијача Партизана и Звезде код Бијељине. Сукоби су избили око 15 часова и оштећено је неколико аутомобила, јавља Klix.ba.

Навијачи Партизана у београдском насељу Железник ноћас су претукли полицијца у цивилу. Полиција трага за починиoцима којих је, кажу, било пет или шест.  

Веско Милић је навео да полиција има информације да ће навијачи уз помоћ стручног штаба покушати да на трибине унесу већи број пиротехничких средстава како би пре или у току утакмице направили димну завесу која би онемогућила одржавање меча.

"Полиција врши претрес навијача који се крећу ка стадиону у Хумској и по потреби привођења и одузимања предмета. У току су и контрадиверзиони прегледи објеката Управне зграде, играча и стручног штаба који, према сазнањима полиције, имају задатак да унесу пиротехничка средства на стадион", прецизирао је Милић.

Према његовим речима, Партизану не одговара бодовна разлика и стање на табели тако да се, по оперативним сазнањима, из тог разлога планира прекид утакмице.

Дирекција полиције, београдска полиција и Жандармерија максимално су ангажовани на обезбедењу јавног реда и мира, са намером да сви виновници који планирају нереде буду приведени.

По центру града на Зеленом венцу, Славији и главним градским улицама, превентивно су распоређени припадници полиције, а како јавља репортер Тањуга ситуација је уобичајена за суботње поподне и нема инцидената.

Вечити дерби између Партизана и Црвене звезде треба да се одржи вечерас на Партизановом стадиону у Хумској, са почетком у 19 часова.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару