Гигс: Поносан, срећан, али и нервозан

Нови (привремени) тренер Манчестер јунајтеда, играчка легенда клуба Рајан Гигс, одржао је у петак прву конференцију за новинаре као вршилац дужности менаџера Јунајтеда, истакавши том приликом да је поносан и срећан, али и нервозан.

Досадаши играч Јунајтеда, који је пре три дана преузео руковођење првим тимом, времешни Рајан Гигс, одржао је прву конференцију за медије у новој улози.

Сјајни Велшанин добио је шансу да води клуб у којем је од 13. године, након што је у уторак Дејвиду Мојсу уручен отказ.

"Ово је најпоноснији моменат у мом животу. Навијам за Манчестер јунајтед целог свог живота. У клубу сам од 13. године. Ја сам поносан, срећан, мало и нервозан. Ово је као и играње, једва чекам меч у недељу", рекао је Гигс.

Гигс је именован за вршиоца дужности менаџера и водиће тим у последња четири меча Премијер лиге.

"Мислим само о Норичу и наредна три меча, после тога ко зна шта ће да се деси. Играчи су сјајно реаговали на тренингу, потрудићемо се да добро завршимо разочаравајућу сезону. Верујем у играче, знам за шта су способни, желим да то покажу и у недељу", рекао је Гигс.

Он је на клупи "ђавола" заменио Дејвида Мојса, који је на том месту провео претходних десет месеци.

"Желим да захвалим Мојсу што ми је први дао шансу да будем тренер. То никад нећу заборавити. Он ми је дао прву шансу. Поносан сам што ћу да водим тим за који навијам цео живот. Био сам у шоку када сам у уторак разговарао са потредесдником клуба Едом Вудвардом који ми је рекао да Дејвид Мојс одлази и да ћу ја преузети тим. Била је ово турбулентна недеља за мене, али недеља у којој сам уживао. Другачије је, хаотично, никад не можеш да замислиш шта мораш да урадиш да би постао менаџер Јунајтеда", истакао је Гигс а потом се осврнуо на текућу изузетно лошу сезону:

"Била је ово фрустрирајућа сезона за све. Заједно победиш, заједно изгубиш. У последња четири меча желим да вратим позитиван став, да вратим осмехе на лице. Желим да видим клизеће стартове и голове. Желим навијаче на ногама, желим страст. Желим да играчи уживају и да се изразе на терену. То је моја филозофија откад сам у Јунајтеду. Желим да играју страствено, брзо, храбро, маштовито. Морају да раде много и да уживају у томе. Знам да ја уживам у игри. На томе ћу да радим и са тимом", закључио је Рајан Гигс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару