Читај ми!

Николић: Дерби решава питање шампиона

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да ће његова екипа учинити све да победом у 146. "вечитом дербију" уведе првенство у неизвесну завршницу, али и да прекине победоносну серију комшија од 15 тријумфа, која је тренутно најдужа у Европи. Утакмица између Партизана и Звезде игра се у суботу од 19 сати на стадиону у Хумској.

Црвена звезда у 26. коло Суперлиге Србије, пет кола пре краја, улази са шест бодова више од Партизана, који ипак не одустаје од шампионске трке.

"Исход сутрашњег дербија може да одлучи првенство или да га уведе у неизвесну завршницу. У госте нам долази тим који је, статистички гледано, најбољи у Европи и има фасцинантан низ од 15 победа. Ипак, ако неко у Србији може да се нада да може да прекине тај низ, то је Партизан на свом стадиону", рекао је Николић на конференцији за медије на стадиону Партизана.

Он је рекао да су за меч спремни сви осим капитена Саше Илића, који због жутих картона не може да игра.

"Атмосфера у екипи је добра, иако смо патили један дан због пораза у Крушевцу. Вратила нам се енергија, имамо довољно самопоуздања да дођемо до победе, која би нам помогла да збијемо редове, а сваки други исход решио би питање шампиона", рекао је Николић.

Николић је признао да је ово најзначајнија утакмица у његовој досадашњој тренерској каријери:

"Ништа још није готово, нико од нас не помишља да се преда, сутра ћемо учинити апсолутно све да дођемо до победе, а толико смо причали и чекали међусобни дуел - сада нам је шанса да у том мечу пронађемо сатисфакцију."

Одговарајући на питање новинара из Енглеске, Николић је објаснио да је дерби највеће благо српског фудбала, јер ривалитет клубова постоји више деценија и да је главна разлика у односу на остале утакмице психолошка припрема, то јест ментална чврстина екипе.

Капитен Илић је признао да му је криво што неће моћи да истрчи на терен стадиона у Хумској, али и истакао да верује у саиграче.

"Наравно да ми је жао што ћу пропустити најбитнији меч у сезони због жутих картона, због тога највише кривим себе, али верујем да у екипи има момака који ће знати да ме замене. Дерби је специфична утакмица у којој је неважна форма и позиција на табели. Рећи ћу играчима да буду стрпљиви, да се не обазиру на амбијент и да хладне главе на терену покушају да искористе шансе које им се укажу", рекао је Илић.

Вечити у акцији "Не мржњи" 

Конференцији је присуствовао и државни секретар за омладину Ненад Боровчанин, чије је министарство у сарадњи са "вечитим ривалима" промовисало акцију "Стоп мржњи".

Играчи оба тима ће на сутрашњој утакмици на терен изаћи са мајицама и поруком "Не мржњи".

"Морамо да се трудимо заједнички да овакви догађаји поново буду здрава окупљања, да млади долазе и осећају се сигурно на стадионима. Нажалост, последњих година смо били сведоци немилих сцена на трибинама, време је да актери на терену поново буду познатији од свих функционера, чланова управа и политичара и да поново постану идоли деци. Поручио бих и навијачима да остану навијачи и не постану хулигани, да не доносе мржњу на терен, мало нас је да бисмо се сад још и делили", поручио је Боровчанин.

Илић је рекао да верује да ће сутрашњи меч проћи без инцидената и поручио да су играчи Партизана и Звезде пријатељи ван терена, а на њему спортски ривали.

Звезда тренутно води на табели са 62 бода, шест више од Партизана.

Утакмица се игра у суботу од 19 сати на стадиону у Хумској.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару