Читај ми!

"Стати на пут насиљу на стадионима"

Директор фудбалске Суперлиге Србије Владимир Булатовић рекао је да ће организација у понедељак детаљно размотрити извештаје о инцидентима у Крушевцу и истакао да ће учинити све да стане на пут насиљу на стадионима. Напредак: Предузели смо све мере у организацији утакмице.

Јучерашњи дуел 23. кола Суперлиге између Напретка и Новог Пазара, који су обележили инциденти навијача, завршен је победом домаћег тима од 2:1.

"Не могу ништа да коментаришем док не видим детаљне извештаје из Крушевца. Сутра ћемо имати састанак, па ћемо донети одлуку", рекао је Булатовић.

У оваквим случајевима распон казни иде од новчаних па до суспензије стадиона.

"Заузећемо став који ће бити ригорозан. Сигурно нећемо толерисати насиље, то смо показали и када је у питању био вечити дерби. Ово озбиљан прекршај и озбиљна ситуација, морамо томе да станемо на пут", истакао је Булатовић.

Јучерашња утакмица је два пута била прекинута. Крајем првог полувремена присталице Новог Пазара ломиле су столице на стадиону Напретка након изједначујућег гола домаћег тима, да би у другом делу наставили са хулиганским понашањем.

Нереди на трибинама уследили су када је поништен гол Пазараца у 69. минуту, а кулминирали су када је Божовић затресао мрежу гостију за победу Напретка од 2:1. Гостујући навијачи поново су ломили столице и узвикивали увредљиве пароле, па су након интервенције полиције избачени са стадиона.

"Напредак је предузео је све мере прописане правилником Фудбалског савеза Србије у организацији утакмице са Новим Пазаром", рекла је портпарол клуба Валентина Васић и истакла да навијачи Крушевљана нису учествовали у нередима.

"С обзиром на то да је утакмица 23. кола између фудбалског клуба Напредак и фудбалског клуба Нови Пазар проглашена утакмицом високог ризика, ми смо предузели све мере прописане Правилником које се примењују у оваквим ситуацијама", навела је Васићева. Према њеним речима, навијачи Напретка нису учествовали у тучи која је настала најпре између навијача Пазара, као ни у њиховом сукобу са полицијом и жандармеријом. Она је овом приликом подсетила да полиција приликом оваквих утакмица снима дешавања у публици.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару