Читај ми!

Евертон четврти, Тотенхем ишчупао бод

Фудбалери Евертона победили су у гостима Сандерленд са 1:0 и тако дошли на четврто место табеле Премијер лиге, последње које води у Лигу шампиона, и погурао последњепласираног домаћина у нижи ранг. Фудбалери Тотенхема одиграли су нерешено на гостовању Вест Бромвич Албиону (3:3).

Лондонски "певци" били су на ивици дебакла у предграђу Бирмингема, јер је домаћин силовитом игром већ после пола сата стекао предност од 3:0. Адебајор је, притом, промашио пенал, па је све говорило да ће гости приредити ново разочарање навијачима.

Тотенхем је ипак мало средио редове након аутогола Олсона, а у другом полувремену преузео је иницијативу, па су Кејн у 70. минуту и Ериксен у судијској надокнади изједначили резултат и донели гостима важан бод којим су остали у трци за висок пласман.

Незаустављиви Евертон наставио је успешну серију и тријумфом у Сандерленду преузео четврто место на табели Премијер лиге, које води у квалификације за Лигу шампиона. Фењераш Сандерленд претрпео је 19. пораз ове сезоне и на прагу је повратка у Чемпионшип, иако има две утакмице мање.

Евертон је славио аутоголом Веса Брауна у 75. минуту. Сандерленд је остао последњи на табели. "Карамеле" сада имају 66 бодова, два више од Арсенала, коjи су у прошлој утакмици победили 3:0.

Фулам је код куће победио Норич са 1:0, али је остао у опасној зони, с пет бодова мање од тима кojи је данас победио.

Тим из опасне зоне Кардиф такође је забележио тријумф, пошто је у гостима победио Саутхемптон са 1:0. Тотенхем није успео да се приближи Арсеналу, пошто је у гостима одиграо 3:3 са Вест Бромвичом, тако да "певци" и даље имају четири бода мање од "тобџија".

У недељу је у Премијер лиги меч који може да одлучи титулу, пошто лидер Ливерпул дочекује трећепласирани Манчестер сити. Првопласирани тим има четири бода више, али "грађани" имају два меча мање.

Резултати 34. кола:
Стоук - Њукасл 1:0 (Питерс 42)
Вест Бромвич Албион - Тотенхем 3:3 (Видра 1, Брант 4, Сесењон 31 - Олсон 34. аутогол, Кејн 70, Ериксен 90+4)
Сандерленд - Евертон 0:1 (Браун 75. аутогол)
Саутхемптон - Кардиф 0:1 (Кала 65)
Фулам - Норич 1:0 (Родаљега 40)
Кристал палас - Астон Вила 1:0 (Панчион 76)
У недељу играју:
Ливерпул - Манчестер сити
Свонси - Челси.

Табела: Ливерпул 74 бода, Челси 72, Манчестер сити 70, Евертон 66, Арсенал 64, Тотенхем 59, Манчестер јунајтед 57, итд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару