Читај ми!

Хет-трик Дарка Лазовића за нову победу Звезде!

Три поготка Дарка Лазовића донели Звезди победу против Чукаричког (4:1). Стрелци још Мрђа и Мандић. Партизан савладао Јавор у Ивањици са 1:0. "Петарда" Вождовца против Радничког 1923. Напредак бољи од Новог Пазара, инциденти гостујућих навијача.

Дарко Лазовић постигао први хет-трик у црвено-белом дресу и донео Звезди нову победу. Овога пута, на Маракани је савладан Чукарички са 4:1, па је Звезда поново на челу табеле Супер лиге са три бода више од Партизана.

Звезда је повела већ у трећем минуту голом Лазовића. Везиста црвено-белих претрчао је неких 20 метара, лако прошао поред одбрамбедих играча Чукаричког и лако савладао голмана Боривоја Ристића.

У наредних 20 минута играло се углавном на средини терена, а прву наредну прилику Звезда је имала у 29. минуту, али је Драган Мрђа лоше шутирао главом после доброг центаршута Лазовића.

Предност Звезде су могли да дуплирају Филип Касалица и капитен Ненад Милијаш, али су и они били непрецизни.

После неколико пропуштених прилика, уследила је казна, па је Чукарички дошао до изједначења у 42. минуту.

Дејан Келхар је желео да лопту главом дода Сави Павићевићу, али је она стигла до Станише Мандића, који је избио сам испред Бобана Бајковића и без већих проблема је донео изједначење својој екипи.

Црвено-бели су, ипак, на одмор отишли с предношћу, пошто је Лазовић у 45. минуту, после одличног додавања Нејца Печника, још једном савладао Ристића.

Већ на почетку другог дела игре Звезда је поново преко Лазовића постигла и трећи гол. Лукас Пјасентин је претходно оборио Мрђу у шеснаестерцу, па је судија показао на белу тачку, а Лазовић је био прецизан за 3:1 у 50. минуту.

Само неколико минута касније Милијаш је из слободног ударца погодио пречку, али је Звезда добру игру материјализовала у 56. минуту.

Поново је Лазовић одиграо кључну улогу, шутирао је са 16 метара, а на одбијену лопту је налетео Мрђа који је главом сместио у мрежу.

Фудбалери Партизана савладали су у Ивањици екипу домаћег Јавора са 1:0, док је Вождовац код куће декласирао крагујевачки Раднички - 5:0.

Вождовац је много лакше него што се очекивало срушио отпор крагујевачког Радничког, који после 11. пораза ове сезоне стрепи за опстанак у елитној конкуренцији.

Фудбалери Напретка савладали су у Крушевцу екипу Новог Пазара са 2:1. Неугодни тим гостију запретио је Крушевчанима вођством након пола сата игре, али је у финишу полувремена Димитров изједначио резултат, па је домаћин заиграо боље и опуштеније у наставку.

Дуго су Пазарци одолевали и чинило се да су на прагу освајања бода, али је Напредак крунисао надмоћнију игру у завршници и заслужено приредио славље навијачима.

Напредак се овом победом учврстио у средини табеле, док је Нови Пазар остао на високом четвртом месту.

Резултати 23. кола:

Јавор - Партизан 0:1 (Лазовић 45)

Вождовац - Раднички Крагујевац 5:0 (Павићевић 40, Марушић 40, Секулић 48, Вељовић 84, 90)

Напредак - Нови Пазар 2:1 (Димитров 45+2, Божовић 79 - Арсенијевић 33)

Црвена звезда - Чукарички 4:1 (Лазовић 3, 45, 50п, Мрђа 56 - Мандић 42)

У недељу се састају ОФК Београд - Слобода (16 сати), Доњи Срем - Спартак (16), Војводина - Рад (18) и Јагодина - Раднички Ниш (19).

Овако је протекла суперлигашка субота:

20.57 - Завршено и на Маракани, Црвена звезда - Чукарички 4:1 

20.30 - Завршен меч у Крушевцу, Напредак је савладао екипу Новог Пазара са 2:1. 

20.18 - ГООЛ! Нови погодак у мрежи Чукаричког, стрелац је Драган Мрђа. 

20.13 - ГООЛ! Само што је почело друго полувреме, Пјасентин обара Мрђу у казненом простору, а сигуран извођач најстроже казне је Дарко Лазовић, који постиже трећи гол на мечу. 

19.50 - ГООЛ! Кратко је трајала радост гостију на Маракани. У самом финишу првог полувремена Дарко Лазовић постиже још један погодак, Звезда води против Чукаричког са 2:1. 

19.46 - ГООЛ! Чукарички стиже до изједначења. Грешку Келхара користи млади Мандић и протура лопту поред Бајковића.

19.17 - Полувреме у Крушевцу, Напредак - Нови Пазар 1:1.

19.04 - ГООЛ! Црвена звезда води против Чукаричког са 1:0. Стрелац је Дарко Лазовић у 3. минуту.

17.52 - Крај утакмица. Резултати: Јавор - Партизан 0:1 (0:1), Вождовац - Раднички 1923 5:0 (2:0).

17.47 - Још пет минута надокнаде времена.

17.37 - Шанса за Јавор у 79. минуту. Веселиновић одузима лопту, упошљава Милошковића који шутира са 16 метара, Лукач крајњим напором успева да одбрани свој гол.

17.19 - Минут касније бележимо шансу за Партизан. Шкулетић проналази Луку, који је сам пред голмана - шутира, али Мишић успева да спречи сигуран погадак.

17.18 - Шанса за Јавор у 61. минуту. Ђорђевић шутира из слободног ударца са 25 метара, Лукач сигуран.

17.11 - После једне гужве у шеснаестерцу Јавора на лопту је кренуо Лазовић, при доскоку је незгодно пао и повредио се. Морао је да напусти игру, а њега је заменио Лука.

17.09 - Контра Јавора, Веселиновић набацује лопту, Ђорђевић шутира главом, лопта одлази  поред гола. 50. минут.

17.06 - Нова велика шанса за Партизан. После центаршута Живковића, Шкулетића је скочио и главом ударио лопту са 7 метара, ипак поред гола. 48. минут

17.02 - Почело је друго полувреме.

16.47 - Полувреме. Резултати: Јавор - Партизан 0:1, Вождовац - Раднички 1923 2:0.

16.46 - ГООЛ! Партизан води са 1:0 против Јавора у Ивањици. Стрелац је био Данко Лазовић у првом минуту надокнаде времена. После одличног центаршута Илића, Лазовић је захватио лопту главом и погодио мрежу.

16.43 - Данко Лазовић постиже гол, а помоћни судија га поништава због офсајда. Претходно је Шкулетић све лепо урадио шутирао са 5 метара и лопта је кренула ка празном голу, 42. минут.

16.26 - Велика шанса за Живковића после центрашута Петровића остао је сам на 5 метара од гола, ударио лажњак пребацио на леву ногу и шутирао, а на гол линији Ибрахим скида главом и спашава гол. Играо се 25. минут.

16.00 - Почеле прве утакмице 23. кола Првества Србије играју Јавој - Партизан и Вождовац - Раднички 1923.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару